Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tumultus a piacon

Tumultus a piacon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sokaknál a karácsonyi menü meghatározó része a halból készült étel, illetve a diós és mákos sütemények. Az év végéhez közeledve is nagy a kereslet ezekre az alapanyagokra, a legtöbben ekkor szerzik be az ünnepi ebéd hozzávalóit. A gyöngyösi piac ilyenkor is friss termékekkel és széles választékkal várja a vásárlókat.

Hosszú sorban várakoznak az emberek a halat árusító üzlet előtt, miközben érkezik a friss áru a piacra.
Idén is nagy a kereslet az uszonyos állatok iránt, több halfajta közül választhatnak a vásárlók.
Többen a már feldolgozott árut keresik, azonban igen kelendőek a frissen érkező, még élő kopoltyúsok is.

– Még mindig a ponty a legkelendőbb, abból elég sokat elvisznek ilyenkor a vásárlók. De a folyami harcsa is sláger, az afrikai harcsa nem várt módon fogy az idén. Alig győzik a feldolgozók – mondta el Sipos Oszkár.

Akad olyan vásárló, aki rendszeresen fogyaszt halat, ezért nem volt kérdés, hogy pontyból készült ételek dominálnak majd az ünnepi asztalán is.

De nemcsak a halak fogynak jól az évnek ebben a szakaszában. A karácsonyi sütemények hozzávalóit árusító méhészek és termelők is elégedettek az év végi forgalommal.

– Mi méhészek ezt az időszakot várjuk a legjobban, hiszen a karácsonyi étkezésnek, mákos gubának, a mákos csíknak az akácméz az elengedhetetlen hozzávalója. Úgyhogy meg vagyunk elégedve, hál Istennek visznek minden fajtát, keresik a különleges mézeket, az ajándékokat, a kis apróságokat, tehát igyekszünk mi is megfelelni a vásárlók igényeinek – mondta el Bognár Éva, méhész.

Az ünnepi menü összeállításához szükséges alapanyagok tehát széles választékban kaphatók, így mindenki beszerezheti kedvencét a termelőktől.


Tovább az archívumra