Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Útbaigazító táblák

Útbaigazító táblák

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új, turisztikai útbaigazító táblákkal gazdagodott Gyöngyös 4 pontja. A piktogramokkal, távolság-meghatározással, magyar angol és német szöveggel ellátott segédeszközöket azért tartották fontosnak kihelyezni, mert így sokkal könnyebben tájékozódhatnak az ideérkező turisták. A jövőben további 4 helyre helyeznek majd ki táblákat, az engedélyeztetéseket követően.

Turisztikai útbaigazító táblákat helyeznek ki a Fő téren. Összesen 8 helyszínen lesznek majd megtalálhatóak ezek a segédeszközök a városban.

– Jelenleg egy tábla-rendszer kiépítésén dolgozunk. Ebben az évben most év végén 4 helyszínre szeretnénk kihelyezni táblákat. Van ahol a meglévő ilyen kandeláber-oszlopokra, van, ahol pedig külön oszlopot kellett lehelyeznünk. Ezeken az oszlopokon, illetve kandelábereken átlagosan 6 és 8 tábla közötti kihelyezés fog megtörténni. Ezek a táblák turisztikai attrakciók, vagy fontosabb látnivalók, vagy intézmények felé mutatnak – sorolta Benkő Béla, a TDM menedzsere.

A táblák piktogramokkal és távolság-meghatározással vannak ellátva, továbbá 3 nyelven is megtalálható a felirat. A szakemberek szerint, szükség volt ilyen jellegű táblákra a városban.

– Egyre jobban terjed az online kommunikáció és az online városnézések világa, mégis úgy gondoltuk, illetve tapasztaltuk is, hogy az ilyen letéphető térképek – városnéző, kiadványok – népszerűek és ezek az ilyen városnézéseknél segítik az eligazodást az itt lévő turistáknak – magyarázta.

Hiesz György polgármester kiemelte: ugyan több tábla is van a városban, a jelenlegiek azonban egységesek, könnyen útbaigazítanak.

– Van nagyon sok féle tábla Gyöngyösön, sok féle színű, sok féle funkciójú, ugyanazt jelző, de többféle típusú. Ez a belvárosban tényleg a főbb turisztikai pontokat mutatja, azokat az információs helyeket, fontosabb dolgokat, akkor ez egy jó dolog. Nem csak magyarul, angolul is kiírva, távolságokat jelezve – ez egy jó dolog. Ugye nem régen fogadtuk el a város marketing-stratégiáját, ebben ez is azt gondolom, hogy fontos, hogy tájékozódva legyenek azok, akik idejönnek – hangsúlyozta a polgármester.

Első körben 4 helyre kerülnek fel a táblák, a következő etapban pedig újabb négy pontra helyezik majd ki a többit, erre azonban még az engedélyeztetések miatt várni kell.


Tovább az archívumra