Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folyamatosan érkeznek a H1N1 védőoltások a háziorvosi rendelőkbe

Folyamatosan érkeznek a H1N1 védőoltások a háziorvosi rendelőkbe

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Folyamatosan érkeznek a H1N1 védőoltások a háziorvosi rendelőkbe, sokan már be is oltatták magukat. Többen vannak viszont, akik kételkednek az oltóanyagban, és elhatárolódnak az influenza elleni védelemtől. Az oltásról Jászárokszálláson is előadást tartottak az érdeklődőknek. Folyamatosan érkeznek a H1N1 védőoltások a háziorvosi rendelőkbe, sokan már be is oltatták magukat. Többen vannak viszont, akik kételkednek az oltóanyagban, és elhatárolódnak az influenza elleni védelemtől. Az oltásról Jászárokszálláson is előadást tartottak aAz elmúlt hónapokban világszerte több ezren betegedtek meg az új típusú, H1N1 vírustól. Nemrégiben piacra került az influenza elleni magyar oltóanyag, ám ez kétséget ébreszt az orvosokban is. Vita folyik többek között arról, hogy az oltás adható-e terhes nőknek, és hogy milyen mellékhatásokkal jár. Az eddigi információk alapján mindenképp konzultálni kell a kezelőorvosokkal az oltás előtt.
Hasznos volt a jászárokszállási megbeszélés, amit a Kertbarát kör tagjainak tartottak – mondta Drapos Béláné elnök. Bíró Attila háziorvos szerint az emberek nem csak a betegségtől, a védőoltástól is félnek, hiszen azzal kapcsolatban az utóbbi időben ellentétes információk láttak napvilágot.
A háziorvos elmondta, ha valaki most nem is oltatja be magát, de jövőre tervezi, akkor már a most piacra került vakcina és az úgynevezett általános influenza elleni oltóanyag keverékét adatja majd be magának.
z érdeklődőknek.


Tovább az archívumra