Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új otthont kaptak

Új otthont kaptak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új ingatlanba költözhetett a szerencsétlenül járt gyöngyösoroszi család, akiknek még tavaly decemberben égett le otthonuk. Az 5 gyermek és 2 felnőtt számára nagyon sokan segítettek, ruhaneműket, élelmiszert kaptak. Az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület, a Romano Kraj Heves Megyei Szervezete és a település roma önkormányzata jóvoltából pedig már fedél is van a fejük fölött. A ház megvásárlásához egy egri vállalkozó mintegy 2 millió forinttal járult hozzá.

Könnyes szemmel, meghatódva vette át a ház kulcsait Molnár Ferenc Andrásné a minap. A gyöngyösoroszi asszony hetedmagával költözhet be ebbe a két szobás, jó állapotú otthonba. Családi házuk még tavaly decemberben égett le, azóta édesanyjánál húzták meg magukat szűkös körülmények között.
Bútoraik nincsenek még, de számos felajánlás érkezett már.

A Gyöngyösoroszi alapszervezet elnöke, Novák Tibor a tragédia után Lakatos Zsolthoz fordult segítségért. Egy felhívást tettek közzé, és rengeteg támogatás érkezett.

– Hála a jó istennek az eladó megkereste az alapszervezet elnökét, hogy ezen ingatlant eladná 2,5 millió forintért. A felhívást követően egy hétre jelentkezett a Romano Kraj elnöke és felajánlott 300 ezer forintot, majd ezt követően volt egy másik támogató, aki 200 ezret és egy nevét meg nem adó vállalkozó cég Egerből, a legnagyobb támogató, 2 millió forintot ajánlott fel – sorolta.

Az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület elnöke, valamint a település alapszervezetének elnöke is kiemelte: a továbbiakban is segítik a családot.

– Ezek után is fogom ezt a családot felügyelni, fogunk nekik segíteni, amiben kell is még. Nagyon nagyon örülök, hogy ez a probléma itt megoldódott Gyöngyösorosziban, és hiszem azt, hogy a közeljövőben is, biztos vagyok benne, hogy az egyesületünk áll rendelkezésre az ilyen szegény családoknak a megsegítésében – mondta Novák Tibor.

A család nagyon hálás a felajánlásokért – legyen az pénz, ruhanemű, vagy esetleg bútor. December óta több szervezet, köztük az Új Nap Egyesület, vagy a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi szervezete, és magánszemélyek is támogatták a szerencsétlenül járt 7 tagú családot.


Tovább az archívumra