Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Doni hősök emléktúra

Doni hősök emléktúra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A XVIII. Doni Hősök Emléktúra Heves Megyei szakasza Egerszalókról indul és Abasárig tart. A hétvégén megrendezett emlékmeneten a magyarok mellett részt vettek olasz, francia és német vendégek is, akik a Doni hősök tiszteletére a záró rendezvényen, Abasáron tartottak megemlékezést a Templomkertben található Hősi emlékműnél.

Egerszalókról indultak Abasárra a Doni Hősök emléktúra részt vevői, minden érintett településen tisztelegve az 1943-as katasztrófa és az azt megelőző harcok áldozatai emléke előtt. Teszik ezt közel 20 éve.

Ezt közvetítik a fiatalok felé, szeretnék, ha nem veszne feledésbe a magyar katonák hősies helytállása- tette hozzá az elnök. A túrán részt vevőket, az olasz, francia és német vendégeket, a települések lakói látták vendégül az út során, az étkezést, a szállást ők biztosították. A katonai kötődésű Abasár volt az emlékmenet utolsó települése, ahol ezelőtt 60 évvel, a 44.Táncsics Mihály harckocsi ezred állomásozott – mondta a település polgármestere.

Az emléktúra több mint 60 résztvevője, a helyiekkel közösen a Templomkertben található Hősi emlékműnél meggyújtották az emlékezés lángját, majd a temetőben is mécsest gyújtottak az Abasáron eltemetett Hősök sírjánál, ezt követően a doni eseményekkel kapcsolatos előadáson vettek részt.


Tovább az archívumra