Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ki lesz a jelölt?

Ki lesz a jelölt?

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tegnap esti Fórum című műsorunkban is beszélt Hiesz György országgyűlési képviselőjelöltségi visszalépéséről. Egyes országos médiumok meg is nevezték utódját, melyek szerint Fodor Gábort a Magyar Liberális Párt elnökét indíthatják a gyöngyösi választókerületben. Sermer Ádám elnökhelyettes elmondta: végső megállapodásról, és lefektetett pártközi egyeztetésekről nem tudnak, az azonban biztos, hogy érdemben semmi közük Hiesz György visszalépéséhez.

Bár eddig úgy volt, hogy Hiesz György fog indulni az MSZP színeiben, áprilisban az országgyűlési képviselő választáson, azonban tegnap bejelentette: nem indul, és az MSZP-ből is kilép, függetlenként dolgozik tovább. Fórum című műsorunkban elmondta: sok tényező kellett ahhoz, hogy így döntsön.

– A legfőbb ok az volt, hogy az elnökség, az MSZP vezető személyiségei részéről voltak jelzések felém, hogy szeretnének, hogy ha különböző érdekek miatt nem én indulnék, hanem egy másik jelölt, akiről majd még később születik döntés – közölte.

A városvezető úgy fogalmazott: 29 év tisztességes baloldali politizálás után, nem ilyen döntésnél kellene megélni azt, hogy az ember visszanézzen, csináljon egy mérleget, és azt mondja: „eddig és ne tovább”.

Hiesz György kiemelte: Gyöngyös és a térség érdekeit szeretné sokkal markánsabban képviselni a jövőben is, és készül a 2019-es önkormányzati választásokra.

Országos médiumok információi szerint az MSZP Fodor Gábort indítaná egyéniben Hiesz György helyett a gyöngyösi választókerületben. Kerestük a Magyar Liberális Párt elnökét a témával kapcsolatban, de nem nyilatkozott. Sermer Ádám, elnökhelyettes kifejtette: még végső megállapodásról, és lefektetett pártközi egyeztetésekről nem tudnak.

– Arról nem tudunk még mit mondani, hogy végül a Változás szövetségének képviseletében egyéni jelöltek szintjén vagy a listahelyek szintjén hogyan fog kinézni a végső állapot. Tehát sajnos ameddig ez nem véglegesedik, addig egyébként hát maximum napvilágot látnak különböző pletykák és különböző felvetések a sajtón keresztül. Egyébként Hiesz Györgynek a visszalépéséről mi is csak a sajtón keresztül értesültünk, és egyértelmű az számunkra, hogy nekünk ahhoz érdemben semmi közünk – magyarázta.

Sermer Ádám hozzátette: az, hogy Fodor Gábor a gyöngyösi körzetben szívesen megmérettetné magát, az magától értetődő, hiszen innen származik, ez az ő szülővárosa.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Zongoraavató hangverseny 1. rész
09:35
Reklám
09:37
Nézőtér - kulturális magazin
10:07
Reklám
10:09
Zongoraavató hangverseny 2. rész
10:37
Kilátó - megyei magazin
11:03
Reklám
11:05
Empty Pubs és a Gyöngyszem Zenekar koncertje
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese – A banya
18:11
Ízelítő - Különkiadás
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fogadóóra 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fogadóóra 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság