Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kiemelt beruházások

Kiemelt beruházások

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé és beruházássá nyilvánította a kormány a Felső-Mátra légvezetékeinek földkábelekre történő cseréjét. Ez több Mátrai település közigazgatási területét érinti mintegy 30 km hosszan, és az előzetes kalkulációk szerint körülbelül 600 millió forintos bekerülési költséggel valósul meg. Továbbá Gyöngyösön, a nyugati elkerülő út megépítését rövid időn belül szintén kiemelt beruházássá nyilvánítják– ezt Horváth László, országgyűlési képviselő jelentette be sajtótájékoztatóján.

Ahhoz, hogy az elkerülő út a közúthálózat részévé váljon, a második ütemben – a hiányzó 1,6 km-es szakaszt meg kell építeni. A kormány erről döntött, és az előkészítéséhez biztosított 100 millió forintot. A legfontosabb most az, hogy új terveket kell jóváhagyni, közbeszerzést kell kiírni. Erről egyeztetett a minap a megyei közút kezelő, a NIF Zrt, a Gyöngyösi önkormányzat és a Kormányhivatal – mondta Horváth László, országgyűlési képviselő.
Kiemelte: az első szakasz rehabilitációjára is szükség lesz, hiszen terheléses próba alatt sosem volt. A másik fontos lépés, hogy a tulajdonviszonyok egyértelműek legyenek.

– Az elkerülő utat, amit az állam épít meg és az állami közút hálózat része is lesz, át kell önkormányzati tulajdonból adni, állami tulajdonba. Ez az átadás egy tulajdon vagy útcserét is jelent, és ennek keretében Gyöngyös városán belüli utak kezelése állami kezelésből önkormányzati kezelésbe kerül, de ami örömhír az az, hogy ezek az utak felújított állapotba kerülnek vissza az önkormányzathoz – fogalmazott Horváth László.

A Damjanich, a Petőfi, a Vachott és a Kossuth Lajos utcákat érinti ez a felújítás. Hozzátette: a kormány rövid időn belül kiemelt beruházássá nyilvánítja az elkerülő út megépítését.

A Felső-Mátra légvezetékeinek földkábelekre történő cseréjét illetően szintén jó hírekkel szolgált Horváth László.

– Örömünkre a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé és beruházássá nyilvánította a légvezetékek földkábelre történő cseréjét. Ez jó néhány Mátrai település közigazgatási területét érinti, mintegy 30 km hosszan és az előzetes kalkulációk szerint körülbelül 600 millió forintos bekerülési költséggel fog megvalósulni – hangsúlyozta.

Ezzel mindenféle határidőt és engedélyeztetést le tudnak rövidíteni – tette hozzá.


Tovább az archívumra