Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Valentin

Valentin

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Február 14., azaz Szent-Bálint napja világszerte a szerelmesek napja. Hazánkban a 90-es években terjedt el, de igazán az elmúlt pár évben vált divattá ez az ünnep. Ilyenkor az ajándékboltok és virágüzletek forgalma megnő, és a boltok megtelnek szíves kiegészítőkkel.

Napjainkban február 14-ét, Valentin napját, a szerelem ünnepeként tartják számon, és egyre népszerűbb Magyarországon is. Az üzletek előre felkészülnek, beszerzik a különféle kiegészítőket. Mint ebben a gyöngyösi üzletben is a plüssöktől kezdve a bögréken és lufikon át mindenféle szíves kis ajándék megtalálható, mellyel a párok szívesen meglepik egymást.

A klasszikus egy szál vörös rózsa feldíszítve vagy kisebb csokorban még most is kelendő ajándék, de elterjedtek a tavaszi virágok is, mint például a tulipán vagy jácint. Ennek oka, hogy a férfiak a komoly bordó mellett egy kis vidám színt is bele akarnak csempészni a csokorba.

Többféle módja lehet, a szeretet kimutatásának, van aki ajándékkal vagy virággal kedveskedik és van aki pedig valamilyen apró kedvességgel készül a szerelmének.

Gyöngyösön a városi könyvtár is csatlakozott a Valentin-naphoz, egész héten kedvezményt nyújt azoknak a pároknak, akik szeretnének beiratkozni. Emellett szerelmes üzeneteket hagyhatnak az erre kijelölt üzenőfalon.

Az emberek véleménye megoszlik erről az ünnepről, de amiben egyetértenek az az, hogy ne csak egy napon mutassuk ki a szeretetünket, hanem az év minden napján.


Tovább az archívumra