Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A párt által követett hagyományokhoz híven idén is külön, egy nappal korábban ünnepelt a Fidesz Gyöngyösön

A párt által követett hagyományokhoz híven idén is külön, egy nappal korábban ünnepelt a Fidesz Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő szerint nincs elbukott forradalom a történelemben, hiszen minden történelmi pillanat fontos nyomot hagy egy-egy ország életében.

Harmadik éve, a 2006 októberi budapesti utcai atrocitások óta nem ünnepelnek együtt a gyöngyösi fideszesek a hivatalos városi program prominenseivel. Így idén is október 22-én este gyűltek össze a párt képviselői és a szimpatizánsok a volt Nemzetőrség Széchenyi utcai épületénél.

A nagyságban egyesülhet a nemzet – jelentette ki Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója, egyben Heves megye egyik országgyűlési képviselője ünnepi beszédében. A szónok arról is beszélt, hogy szerinte a forradalom napjaiban mindenki ugyanazért küzdött, legyen bár vasmunkás vagy polgár: a szabad, független Magyarországért. Az 56-os forradalmi hevületet csak a szovjet tankok voltak képesek eltiporni – mondta a képviselő.

A szónok hozzátette: a hősiességre, az ország áldozatkészségére és nagyságára érdemes emlékezni, ha az október 23-ai eseményekre gondolunk. A beszéd után a Fidesszel együtt koszorúztak többek között a Nemzeti Fórum és a kisgazdák képviselői is, majd az egybegyűltek mécseseket gyújtottak a forradalom hősei előtt tisztelegve.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-10-23 )

Tovább az archívumra