Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közösségépítés

Közösségépítés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Immáron 7. alkalommal rendezte meg hagyományos disznóvágását a Gyöngyösi Károly Róbert Campus. Az eseményen részt vettek egyaránt diákok és tanárok is. Az intézmény vezetői fontosnak tartják, hogy fenntartsák ezt a magyar tradíciót és egy közös, kötetlen, társalgós napot töltsenek el együtt.

A disznóvágás mára már kezd kikopni a hagyományok közül, de ennek fenntartása érdekében rendezi már meg évek óta a Hallgatói Önkormányzat ezt az eseményt. A rossz idő sem tántorította el az embereket, több mint 40-en vettek részt a feldolgozásban.

– Igyekszünk minden részét felhasználni. Hagymás vért, pirított májat, hurkát, kolbászt, sült húst, oldalas illetve majd pörköltet is szeretnénk a végén csinálni, de lesz töltött káposzta is – ecsetelte Breznyik Benjámin, a Hallgatói Önkormányzat elnöke.

A külföldi diákok is évek óta részt vesznek a programon. Érdeklődnek a magyar tradíciók iránt.

– Ez egy jó tapasztalat, így megismerni a magyar kultúrát és nagyon jól érzem magam. Ma ünnepeljük a felszabadulás napját a hazámban, úgy hogy csinálok videót és küldöm a barátaimnak és a családomnak – említette Raphael Fitzbiam.

A rendezvény remek alkalmat nyújt arra, hogy összejöjjenek az emberek és egy kötetlen, kellemes napot töltsenek el. Ez a program egy teljesen új szintre emeli a tanár-diák kapcsolatot és ez szintén pozitívan hat az oktatás terén is – mondta Dedák István.

– Szerintem ez egy nagyszerű program, kiváló lehetőség mind az oktatók mind a hallgatók számára, hogy ilyen kötetlen körülmények között, kötetlen feltételek mellett összejöjjünk és ugyanakkor a hallgatók személyesen nem csak professzorként találkozhatnak velünk, hanem magánemberként, hogy hogyan is nézünk ki, amikor mi is odaállunk a disznóvágáshoz és bár inkább a munka oroszlánrészét természetesen a diákok fogják meg – vélekedett a pedagógus.

A nap végén pedig egy vacsorát rendeztek az iskolavezetőségnek, kóstolóval kedveskedtek az oktatóknak.


Tovább az archívumra