Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szolgáltató központ

Szolgáltató központ

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön, az egyetemi Campuson nyitotta megy legújabb szolgáltató központját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A falugazdászi körzetközponttal egy fedél alatt – többek közt tájékoztatási, tanácsadási szolgáltatásokat is biztosítanak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, külső szakmai partnerek bevonásával.

A megnyitóünnepség keretében a Kamara együttműködési megállapodást kötött az Eszterházy Károly Egyetemmel.
A hagyományos falugazdászi irodák, fogadóhelyiségek mellett újszerű, komplex szolgáltatásként indította el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Szolgáltató Központok kialakítását. 2016 decemberében Hajdúböszörményben nyílt meg az első ilyen létesítmény, a hetediket ma délelőtt adták át Gyöngyösön, ide várják a gazdákat ügyintézésre, tájékoztatásokra.

Győrffy Balázs bejelentette, hogy a jégmérséklő rendszer májusban kezdi meg működését.

A megnyitóünnepségen a NAK és az Eszterházy Károly Egyetem együttműködési megállapodást kötött, amit Győrffy Balázs elnök és Dr. Liptai Kálmán rektor írt alá. A Kamara és az egyetem jó kapcsolatot ápol, a gyöngyösi NAK Szolgáltató Központ nem véletlenül az intézmény Gyöngyösi Károly Róbert Campusán kapott helyet. Ezáltal is az elméleti képzés és a mindennapi gyakorlat fizikailag is közelebb kerül egymáshoz.

Az agrárium lesz a következő 30 évben a legdinamikusabban fejlődő ágazat, erre fel kell készülni, a diákokat szeretnék közelebb vinni a mezőgazdasághoz, mert a szakmának érdeke, hogy a fiatalokból jó gazdák legyenek- hangzott el a rendezvényen.


Tovább az archívumra