Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ha második körben is szerencsével jár a gyöngyösi önkormányzat, akkor uniós forrásból közel félmilliárd forintot fordíthat szociális városrehabilitációra

Ha második körben is szerencsével jár a gyöngyösi önkormányzat, akkor uniós forrásból közel félmilliárd forintot fordíthat szociális városrehabilitációra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Északnyugati városrész látja hasznát a programnak, ahol szanálnak és közműveket is fejlesztenek az elnyerhető pénzből.

Lakossági fórumon adott tájékoztatást arról Gyöngyös polgármestere, hogy első körben sikerrel járt az Északnyugati városrészt érintő uniós városrehabilitációs pályázat. Ha év végén is kedvezően bírálják el a beadványt, indulhatnak a munkagépek.

A szakemberek szerint legalább 3 milliárd forintot el lehetne költeni a városrész fejlesztésére, és eredetileg is nagyobb összeget lehetett volna lehívni, de a rendelkezésre álló keret lecsökkent. Ezért most csak nekikezdenek az óriási munkának, melyet a tervek szerint folytatnak, ha lesznek további források.

A pénzből közműveket fejlesztenek, megújul a Menház téri intézményegyüttes, épületeket szanálnak és szélesebb utcákat alakítanak ki a területen. A közműfejlesztésnek nem automatikus része a gázhálózat bővítése, erre a szolgáltatóval az ott lakóknak egyénileg kell szerződniük. Ha lesz elég érdeklődő, ez is megtörténik a közműfejlesztéssel, csakúgy, mint a csatornahálózat építése. A műveletek a támogatás odaítélése után tavasszal kezdődhetnek el, és két év alatt kell befejezni a munkát.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-11-10 )

Tovább az archívumra