Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Teremtésvédelmi hét

Teremtésvédelmi hét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Teremtésvédelmi és fenntarthatósági hetet rendeztek a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolában. Céljuk, hogy a diákok környezettudatosan nevelkedjenek és cselekedjenek. Ennek érdekében kaptak elméleti oktatást, amelyet később a gyakorlatban is felhasználhatnak, valamint kreatív foglalkozásokon vehetnek részt a hét folyamán.

Az iskola életében kiemelkedően fontos a környezetvédelem és az újrahasznosítás. Ennek jegyében rendezték meg már 2. alkalommal a teremtésvédelmi és fenntarthatósági hetet a gyerekek számára, hogy felhívják a figyelmüket arra, hogy a Földet meg kell óvni és tisztán kell tartani.

– Mi nagyon bízunk benne, hogy a mi tanításunk által a gyerekek folyamatosan meg fogják szokni és meg fogják majd tanulni azt, hogy arra a világra, amit a kezükbe kaptak erre vigyázni kell – hangsúlyozta Kurucsai József, igazgató.

A diákok egész héten ismeretterjesztő és kreatív foglalkozásokon vesznek részt. Köztük tanulhattak a Föld teremtéséről, a természeti elemek fontosságáról, és megismerkedhettek a védett állatfajokkal. A gyakorlati részben pedig foglalkoztak, szelektív hulladékgyűjtéssel és újrahasznosítással, biogazdasággal valamint plakátkészítéssel és aszfaltrajzolással. Emellett élelmiszert is gyűjtöttek a kutyamenhely számára.

– Észre kell venniük, hogy mi az, ami nagyon fontos feladat, legalább a saját kis környezetünkben, ha annyit elérünk, hogy az iskolánk is odafigyel erre, akkor hátha a családokhoz is eljut, és hátha az utcára is eljut és akkor szebb és tisztább környezetben élünk tovább – mondta Kocsisné Jánoska Judit, szervező, tanár.

Újrahasznosított makett, vízálló pénztárca és lovak. Ebben a teremben a gyerekek éppen hulladékból készítenek új tárgyakat. Láthatunk madáretetőt, kupakokból készülő térképet, valamint Zsófia éppen táskát készít egy cipősdobozból.

– Szerintem azért hasznos, mert egyszer, ha valamit elhasználtunk, akkor azt rögtön ne dobjuk ki hanem, ha van kreativitásunk, akkor csináljuk azt belőle, amit szeretnénk – magyarázta az ötödikes Rédei Zita Zsófia.

A gyerekek élvezik ezeket a foglalkozásokat és már most tudatosan cselekednek a Föld védelme érdekében.

A diákok ez évben többféle versenyen is részt vettek, ahol szintúgy környezetvédelmi témákban mutathatták meg tudásukat és ügyességüket, aminek a gyümölcse meg is lett. Az összes versenyen dobogós helyezést értek el.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A három pillangó
09:07
Ízelítő - Különkiadás
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:08
A damaszkuszi acél a XXI. században - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Kilátó - megyei magazin
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - Mese a legokosabb nyúlról
18:08
Ízelítő - Különkiadás
18:16
Márkus Liza - Csak egy tánc volt
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei