Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Látogatási tilalmat vezetnek be holnaptól a Bugát Pál Kórház valamennyi osztályán az újinfluenza-járvány miatt

Látogatási tilalmat vezetnek be holnaptól a Bugát Pál Kórház valamennyi osztályán az újinfluenza-járvány miatt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi kistérség területén is elérte a járványküszöböt a megbetegedések száma, 100 000 lakosra 280 újinfluenzás jut.

Az újinfluenza ellen oltanak a gyöngyösi kórházban. Tegnap óta hivatalosan is országos járvány van Magyarországon. Egyetlen hét alatt több mint 20000-en fordultak a betegség tüneteivel orvoshoz. A megbetegedések száma a gyöngyösi kistérségben is elérte a járványküszöböt, ezért a Bugát Pál Kórházban úgy döntöttek: holnaptól teljes látogatási tilalmat rendelnek el az intézményben.

Holnap már csak itt, a kórház előtt fogadhatják hozzátartozóikat a betegek. De nem csak Gyöngyösön, hasonló korlátozást vezetnek be a legtöbb városban, így például Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon és Szekszárdon is. Gyöngyösön azt egyelőre nem tudják, meddig lesz szükség a látogatási tilalomra.

Az orvosi rendelőkben egyre többen jelentkeznek influenzás tünetekkel, Gyöngyösön és környékén 100 ezer lakosra 280 megbetegedés jut. Megnövekedett a kereslet az oltások iránt is. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint azonban a nagy érdeklődés ellenére is elegendő vakcina áll rendelkezésre.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-11-19 )

Tovább az archívumra