Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ballag már…

Ballag már…

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdődtek a ballagások, elballagtak a József Attila Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai. A végzősöket hagyományosan a 11. osztályosok búcsúztatták, az eredményes tanulókat pedig dicséretben és oklevélben részesítették.

Ballagnak az ünneplőbe öltözött diákok, búcsúznak iskolájuktól. Nagy mérföldkőhöz érkeztek, de még nem végső a búcsú, hiszen vannak, akik szeretnének további szakmákat elsajátítani az iskolai falain belül. Az intézmény igazgatója egy-egy idézettel búcsúzott a végzősöktől és bíztatta a diákokat a nagybetűs élet megkezdésére.

– A sikerért a tudásért mindig meg kell dolgozni. Igyekezzetek megérteni mindent, de egy-egy területen mélyedjetek el az átlagosnál jobban. Ettől lesztek egyediek, érdekesek sose legyetek szürke átlagemberek. Ti, akik hamarosan szakmát, szakmai érettségit fogtok kapni ne álljatok meg a tanulásban, olyan gyorsan változik a világ követnetek kell a fejlődést. Legyetek nyitottak az új dolgokra, az új technológiákra. Útjaink hamarosan elválnak, de hiszek benne, hogy valahol ismét keresztezni fogják egymást – mondta búcsúzásképp a végzős diákoknak dr. Papné Mátyus Zsuzsanna, a József Attila Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója.

A hagyományokhoz hűen a Himnusz után a szülők és rokonok átadták a ballagóknak a virágokat, majd egy 11. osztályos búcsúztatta a ballagókat. A végzősök is készültek búcsúbeszéddel.

– Nehéz most a szavakkal játszani, olyat mondani amit kell, ami szép és valami olyat ami örökre megmarad bennünk. Az emlékek, barátságok a dolgozatok mindenképpen megmaradnak. Szívesen gondolunk vissza az együtt töltött évekre, a közös élményekre. Nem, nem voltunk tökéletes közösség, ha kellett vitatkoztunk, veszekedtünk, de ezek csak ideig-óráig tartottak – fogalmazott a búcsúzó Lakatos Benjámin.

Az ünnepségen a ballagók az iskolazászlóra feltűzték az őket szimbolizáló szalagot, majd a legeredményesebb tanulók elismerésben részesültek, valamint Baranyai Tamásnak és Oláh Aidának átadták a Herczeg Elemér díjat, kiemelkedő szakmai teljesítményükért. A ballagó diákok hétfőn ismét iskolapadba ülnek, hiszen kezdődik az érettségi.


Tovább az archívumra