Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fogadóóra

Fogadóóra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A fő téri teraszokról, a városi parkolás helyzetéről és a helyi járatú tömegközlekedés menetrendjének változásáról is tanácskozott április végén Gyöngyös város képviselőtestülete. A város alpolgármesterei és frakcióvezetője a testületi ülés legfontosabb döntéseit ismertette tegnap Fogadóóra című műsorunkban.

Hosszú évek óta problémát okoz Gyöngyösön, hogy a parkolók létesítésével nem tudják követni a növekvő autóforgalmat. A városvezetés évek óta próbál megoldásokat találni a parkolás szempontjából problémás helynek számító buszmegálló környékén és a toronyháznál. Dolgoznak többek között P+R parkolók, valamint korlátozott várakozási övezetek kialakításán is.

– A parkoló díjakból beszedett összeget nagyságrendileg majdnem 100%-ban a képviselők új parkolókra – mert hiszen minden képviselő javaslatot tett a körzetében – de új parkolók kiépítésére fordította. Tehát kb. 30 valahány millió forint profit képződik. Ebben az évben kb. 100-150 új parkoló fog épülni. Ebben lesz gyeprácsos, bitumenes. Tehát a városban bővülni fog a parkolóhely – mondta el Kévés Tamás alpolgármester.

Május elsején életbe lépett az új helyi járatú buszközlekedési rend. Az előzetes felmérések ellenére már az első napokban látszott, hogy módosításokra lesz szükség.

– A 10:45-ös járat el lett törölve, csak éppen nem tudnak a dolgozók hazamenni a munkahelyükről. Ilyen probléma is van. Felmerült még nagyon fontos, megint nincs határozati javaslatban, lehet, hogy szezonális menetrendet is be lehetne állítani. Pl. amikor nincs iskolai időszak, és ez pont a gimnázium kapcsán merült fel, akkor lehet, hogy a gimnáziumot nem kell annyi járatnak érinteni – sorolta dr. Végh Attila, az MSZP-DK-Együtt frakcióvezetője.

Nagy port kavart az elmúlt hetekben, hogy a jó idő megérkezése után hetekkel sem telepítették ki teraszaikat a fő téri vendéglátósok. Többen az egységes árnyékolók magas árára hivatkoztak. A város érdekében a képviselők szorgalmazzák a helyzet megoldását.

– Most én úgy látom, mintha egy kicsit ilyen párbeszéd hiány lenne a vállalkozókkal. Szerintem itt újra le kell ülnünk megbeszélni ezeket a kérdéseket és valahogy gyorsan olyan helyzetbe hozni ezeket a vendéglátó egységeket, hogy igenis települjenek ki és nyújtsanak szolgáltatást a Fő téren, mert csak így várható, hogy benépesüljön újra a Fő tér – vélekedett dr. Tatár László alpolgármester.

A testület több hónapos tanácskozás után döntött az Ifjúsági Közösségi Tér helyszínéről is. A hamarosan megújuló Művelődési Ház fogadja majd be a fiatalokat.


Tovább az archívumra