Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ifjúsági közgyűlés

Ifjúsági közgyűlés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtartotta szokásos, negyed éves közgyűlését a Gyöngyösi Városi Diáktanács. A fiatalok napirendi pontban tárgyalták a soron következő programokat és eseményeket, valamint az új közösségi tér adta lehetőségeket. Mindezek mellett részt vettek egy mini képzésen is.

A város általános és középiskoláiból is érkeztek diákok a Gyöngyösi Városi Diáktanács aktuális közgyűlésére. A nap folyamán szó volt arról az önkéntes nappal egybekötött főzőversenyről is, amit a fiatalok még az idei évben szerveznek.

– Minden iskolából jön 1-1 csapat, 5 fős csapatok és ezek a főzés mellett a döntéshozókkal is érintkezni fognak. Az 5 fős csapatok mellé hatodiknak egy városi döntéshozó kerül majd beosztásra és ez által a főzés közben beszélgetések, problémafelvetések zajlanak majd – mondta el Szabó Gergely, a Gyöngyös Városi Diáktanács alelnöke.

A képviselő-testület áprilisi ülésén egy hónapok óta húzódó kérdésben is döntött. A Mátra Művelődési Központ fog otthont adni az Ifjúsági Közösségi Térnek.

– Ebből nagyon sok mindent ki lehet hozni, vannak ötleteink is, hogy ezt hogyan lehetne jól és igazán kihasználva megvalósítani. Ahogy hallottuk itt a GYÖNGYÖK vezetőjétől is, ők is alapvetően partnerek ebben, megadják a keretet és innentől fogva nekünk lesz a feladatunk az, hogy megtöltsük élettel ezt a közösségi teret – vélekedett Szabó Gergely.

A közgyűlés után a fiatalok részt vettek egy úgynevezett mini képzésen. A Mini Ifjúsági Szolgálat kis csapata háttérmunkával segíti a fiatalokat ötleteik megvalósításában.


Tovább az archívumra