Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Borvidéki borverseny

Borvidéki borverseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátrai Hegyközségi Tanács, már XXIII. alkalommal rendezte meg a Mátrai Borvidéki Borversenyt, ahová 28 termelő 114 bormintával nevezett. Az eseménynek az idén, a Saári Közösségi Ház adott otthont Abasáron.

Kóstolós asztalokkal és mátrai borászokkal telt meg a közösségi ház Abasáron. Az idei borvidéki borversenyen 114 bormintát kell végig kóstolniuk, mellyel 9 hegyközség, összesen 28 termelője, 8 üzem, 11 egyéni vállalkozó és 9 őstermelő nevezett.
A hegyközségi borversenyeken jól szereplő, 73 fehér, 13 rozé és 28 vörösborral neveztek a borászok. A minőséggel elégedettek voltak a bírálók is, döntésük értelmében, 2 nagyarany, 44 arany, 58 ezüst, 7 bronzérmet osztottak ki és 3 bort oklevéllel jutalmaztak. A csúcsbizottság 6 különdíjakat is kiosztott. Az ünnepélyes eredményhirdetést május 26-án, Gyöngyösön, a Mátrai Bornapokon tartják. Az itt aranyéremmel jutalmazott nedűket pedig, ingyenesen nevezhetik az országos borversenyre.

A nevezési díj fennmaradó részét pedig a Mátrai Hegyközségi Tanács fizeti – tudtuk meg Nyilas János hegyközségi elnöktől.


Tovább az archívumra