Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Erdei sportágválasztó

Erdei sportágválasztó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mi kerüljön a túrázó hátizsákjába? Mit jelentenek a turistajelzések? Milyen kihívásokat rejt a tájékozódási futás? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is választ kaphattak azok a családok, akik részt vettek az Erdei Sportágválasztón. A szervezők célja az volt, hogy a gyermeknap sportolásra motiválja a családokat.

A turistajelzések jelentésével is megismerkedhettek az érdeklődők vasárnap Mátrafüreden az Erdei Sportágválasztó program keretein belül. A Kékes Turista Egyesület érdekes és hasznos információkkal készült gyerekeknek és felnőttek egyaránt.

– Azt kérték tőlünk, hogy mutassuk be, hogy mit érdemes bepakolni a hátizsákba, úgyhogy ilyeneket mutatunk itt be, hoztunk turistajelzéseket. Játékos formában meg lehet ismerni őket, hogy melyik az elsőbb rangú, melyik a alárendelt turistaút jelzés és lehet rajzolgatni a gyerekeknek turistajelzéseket – mondta el Szőke Györg, a Kékes Turista Egyesület elnöke.

A programon segítséget kaptak az induláshoz azok is, akik már eldöntötték, melyik sportágat szeretnék beépíteni életükbe.

A tájékozódási futóknak erdei, ellenőrzőpontokkal kijelölt pályát kell teljesíteniük időre és lehetőleg hiba nélkül. A gyerekek ezt a sportot is kipróbálhatták a nap folyamán.

– Nagyon sok szülő szokott tájékozódási futóként sportolni. Lejön a gyerekével, megtetszik neki ez a dolog, úgyis el kell járnia versenyekre és bekapcsolódik. Azt tudni kell, hogy ez egy élethosszig folytatható sportág, hiszen a normál versenyrendszerben is 90 éves korig vannak kategóriák – sorolta Veres Imre, az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Szakosztály tagja.

Terepsegway, monster roller és mountaincart. Az érdeklődők új erdei sporteszközöket is kipróbálhattak.

– A monster roller és a mountaincart hegyi gurulóeszköz. Kékestetőtől Mátrafüredig van egy 7 km hosszú erdei gurulópályánk, aminek 700 m a szintesése. Ott tudják ezt igazából élvezni. Most itt kipróbálás jelleggel hoztuk ezeket az eszközöket. Itt a sétányon lehet ezeket a gyerekeknek kipróbálni – ismertette Csépe György, a Hegyi Sportok Bázisa túravezetője.

A program és a szervezők célja az volt, hogy gyermeknap alkalmából a természetbe csábítsák a családokat és mozgásra, sportolásra motiválják őket.


Tovább az archívumra