Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az adventi időszakban országszerte megnő a zsebtolvajlások és az autófeltörések száma

Az adventi időszakban országszerte megnő a zsebtolvajlások és az autófeltörések száma

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön is több rendőr járőrözik majd ebben az időszakban, elsősorban a piacok környékén, a kirakodóvásároknál és a bevásárlóközpontokban lehet rájuk számítani.

Karácsony közeledtével többször vásárolunk, több kézpénzt tartunk a pénztárcánkban és a vásári nyüzsgésben is óvatlanabbak vagyunk. Az ünnepek előtti kavalkádot a zsebtolvajok is igyekeznek kihasználni. Bár Tassy Tamás szerint, városunkban annyira nem jellemző a zseblopás. A zseblopások nagy részét a karácsonyi bevásárlás idején követik el, mégis sokan a megvásárolt árukat az autók hátsó ülésére teszik, vagy csomagjaikat őrizetlenül hagyják. Ha zsebtolvaj áldozatává válik valaki, tegyen minél előbb feljelentést. Az ellopott bankkártyát pedig azonnal tiltsa le. Ha időben értesítik a rendőrséget, sokat segítenek a nyomozásban – mondja Tassy Tamás bűnügyi alosztályvezető.

Gyöngyösön utcáin is fokozottabb lesz a rendőri jelenlét ebben az időszakban – ígéri a szakember. Elsősorban a piacokon, a kirakodóvásárok környékén és a bevásárlóközpontokban járőröznek majd.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-12-02 )

Tovább az archívumra