Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jól teljesítettek

Jól teljesítettek

Gyöngyös csapata dobogós lett, II. helyezést ért el Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválján, a Nemzeti Regattán, melyre 50 település nevezett. Városunk 7 fős legénysége hegyvidéki csapatként, már 2. alkalommal mérette meg magát a balatoni versenyen. Továbbá a részt vevő települések számára kiírt főzőversenyen is jól szerepeltek, a tájjellegű, diszkoszban sült tüzes húst és a bográcsos Palóclevest is különdíjjal jutalmazta a zsűri.

Esős időben szálltak vízre szombaton a gyöngyösi csapat tagjai, hogy az elődöntőben megkezdjék a versengést a Balatonon, a III. Nemzeti Regattán. A 7 fős legénység, Hiesz György, Dunai György Sándorné, Juhász Katalin, Juhász Péter, Rostás Ákos, Benkő Béla és Fülöp Erik követve a kapitány utasításait, II. helyen tértek vissza a futamból, így vasárnap reggel ismét vízre szálltak, tovább mérkőzve a kupáért. Ezt a negyeddöntőt megnyerte a csapat, elsőként kötöttek ki, tovább jutva ezzel a döntőbe. Majd szél hiányában, az addigi eredmények döntötték el a versenyt, ami alapján Gyöngyös csapata a dobogó II. fokára állhatott, ezüstérmesként.

Gyöngyös fantasztikusan teljesített gasztronómiában is és vitorlázásban is.

Az ezüstérem mellé járt még továbbá egy 200 ezer Ft értékű hajóbérlési lehetőség, és még 300 ezer Ft, ami településmarketingre fordítható.

Hiesz György a város polgármestere, nagyon büszke volt a csapatra.

S ahogy azt a polgármester is említette, nem csak a vízen, hanem az Ízek Utcájában is folyt a versengés. A résztvevő 50 településnek tájjellegű ételüket kellett elkészíteniük. A gyöngyösi standon, Nagy Zoltán királyi főszakács tüzes húst készített diszkoszban, és Palóclevest főzött bográcsban. A zsűrinek ízlett mindkét fogás, mert legjellegzetesebb ételként mind a kettő különdíjat kapott.

A tokos hús igazi különlegesség volt az Ízek Utcájában, ezt az elkészítési módot a mátrai favágóktól tanulta – mondta Nagy Zoltán.

Az idén a sárkányhajók versenyére is benevezett Gyöngyös, ahol a Károly Róbert Campus 10 fős csapata 3 futamban is helyt állt.

A gyöngyösi csapat a sikereken felbuzdulva, jövőre ismét vitorlát bont és fakanalat ragad a Balatonnál, a következő Nemzeti Regattán.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
10:03
Reklám
10:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
10:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság