Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kiváló fesztivál minősítést kapott a Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál

Kiváló fesztivál minősítést kapott a Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A folk kategóriában rajtuk kívül még 4 fesztivál érdemelte ki ezt a címet. A kitüntető oklevelet Ombódi András a Vidróczki Néptáncegyüttes vezetője és Zeltner Imre, a fesztivál első szervezője és egyben alapítója vette át Budapesten a Magyar Művelődési Intézetben.

Egy rövid promóciós videóval indult az első Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program Szakmai konferenciája Budapesten, ahol az ország szinte összes fesztiváljának szervezői, és az otthont adó települések képviselői voltak jelen. A program lényege, hogy egy regisztráció, majd egy adatlap kitöltése után minden fesztivál kérhet minősítést. Ehhez komoly szempontokat vettek figyelembe a döntéshozók.

Összesen 87 fesztivál kért minősítést, ebből 72 meg is kapta. A fesztiválokat 4 kategóriába sorolták: művészeti, folklór, gasztro és az úgynevezett speciális kategória. Ezek után dőlt el, hogy egy esemény minősült, jól minősült, vagy kiválóan minősült-e.

A folklór kategóriában 5 fesztivált tüntettek ki a legjobb elismeréssel, köztük a Gyöngy fesztivált is. Az oklevelet Ombódi András a Vidróczki Néptáncegyüttes vezetője és Zeltner Imre, a fesztivál első szervezője vette át.

Az oklevelek átadása után három fesztiválról, köztük a gyöngyösi folklórfesztiválról is hallgathattak meg egy rövid előadást a jelenlévők.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-12-03 )

Tovább az archívumra