Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Biciklikölcsönző nyílt Lőrinciben

Biciklikölcsönző nyílt Lőrinciben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egyik hazai kerékpárgyártó cég ajánlotta fel a járműveket, amelyeket bárki igénybe vehet a településről. Az átadáson részt vettek helyi és környékbeli képviselők, és a település általános iskolásai is.

33 kerékpár érkezett Lőrincibe a hét elején. Ezeket a város három pontján, úgynevezett „Kölcsönző-pont”-okban helyezték el, ahonnan bárki kikölcsönözheti őket. A kerékpárokat felszerelték csomagtartóval, sárvédővel és világítással is. Alkalmasak a közúti közlekedésre, megfelelnek a KRESZ előírásainak. A gyártó cég fél évig ingyenesen bocsátotta a város rendelkezésére ezeket.

A későbbiekben is kisebb településeket részesít majd előnyben a cég. Balmazújvárosban, Tiszafüreden és Karcagon nyílnak majd újabb kölcsönzők. A lőrinci átadáskor jelen volt Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke is, aki szerint a jövőben újra nagy divat lehet majd kerékpárral munkába járni.

Egy órára mindössze 100 Ft-ba kerül a bérlés, de vannak akciós árak is a hosszabb időtartamokhoz. Az átadó ünnepségen mindenki próbára tehette az új kerékpárokat. A településen mintegy 8 km kerékpárút már van, a jövőben tervezik a temető felé vezető 1 km-es szakasz megépítését is.

A környékbeli települések közösen is szeretnék fejleszteni a kerékpárutakat, hogy idővel egy minden települést összekötő hálózat alakuljon ki a térségben.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-12-03 )

Tovább az archívumra