Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gazdabankot hozna létre a mezőgazdasági termelőket tömörítő MAGOSZ, amennyiben beleszólást nyer egy új, konzervatív kormány agrárpolitikájába

Gazdabankot hozna létre a mezőgazdasági termelőket tömörítő MAGOSZ, amennyiben beleszólást nyer egy új, konzervatív kormány agrárpolitikájába

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Fidesz szövetségeseként működő szervezet mindemellett a kormányváltásig földeladási tilalmat rendelne el. Minderről gyöngyöshalászi fórumukon tájékoztattak.

Egy abból a Gyöngyöshalászon kihirdetett 12 pontból, melynek teljesítését a Fidesztől várja támogatásááért cserébe a MAGOSZ gazdaszövetség megyei szervezete. A Fidesz régi szövetségese a MAGOSZ – fejtette ki Balázs József, a párt megyei vezetője.

Balázs József úgy látta: az elmúlt években a vidéki ember kapta a legnagyobb pofonokat, az agrárium katasztrofális helyzetben van, és minél gyorsabban fel kell támasztani. Ennek szellemében egy esetleges új Fidesz-kormány agrárpolitikájában is hangsúlyos lenne a gazdák érdekképviselete – tudtuk meg a fórumon. Jakab István MAGOSZ-elnök a termőföld eladására már most is moratóriumot hirdetne, egészen a választásokig.

Egyfajta gazdabankot is létre kellene hozni a termelők tevékenységének, fejlesztéseinek hitelezésére, mert ma a gazdák alig kapnak kölcsönt a pénzintézetektől – jelezte Jakab István.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-12-08 )

Tovább az archívumra