Műszaki hiba

Kedves nézőink! Műszaki hiba miatt a Digi hálózatán nem érhető el a adásunk. A hibát várhatóan 2019-06-18-án délelőtt elhárítják.

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyári tábor

Nyári tábor

Idén első alkalommal rendeztek nyári tábort a Gyöngyösi Járási Hivatalnál dolgozók gyermekei részére. A Heves Megyei Kormányhivatal támogatásából megrendezett tábor Nagyrédén, Kisnánán és Gyöngyösön adott kikapcsolódási lehetőséget a gyerekeknek. Egyebek mellett az íjászkodás, a kézműves foglalkozások, és a kirándulások is a programok részét képezték.

Íjászkodni tanulnak a gyerekek a Nagyrédei íjászpályán – egyebek mellett ez is része volt a nyári tábornak, melyet a Heves Megyei Kormányhivatal szervezett a hivatalnál dolgozók gyermekei számára. Ezt a kezdeményezést első ízben szervezték meg, és a tervek szerint hagyományt is teremtenek belőle.

– Mivel a gyöngyösi járási hivatalnál dolgozóik gyermekeiről van szó ezért a gyermekek főként a gyöngyösi járási illetékességi területeihez tartozó településeket ismerjék meg. Nyilvánvalóan mivel ez egy hetes tábor pontosabban öt napos minden település nem fért bele, főként Kisnánát látogattuk meg, Nagyrédét illetve Gyöngyösön belül bizonyos múzeumokat – sorolta a szervező Ócsai Krisztina.

A gyerekek minden nap más helyszínt ismerhettek meg a településeken belül. Meglátogatták például a rendőrséget és a tűzoltóságot is. Érdeklődve álltak a programokhoz.

A program fő célja az volt, hogy helyismeretet szerezzenek és betekintést nyerjenek a különböző szervekhez valamint, hogy közelebb hozzák őket a természethez.

– A mai nap Nagyrédéről szól, ugye a helyi termék, itt is a nevezetességek, kecskefarm nagyon sokszínű a paletta megnéztünk egy boros pincét, bebocsájtást nyertünk egy üzletbe mi van a kulisszák mögött, megkóstolhatták a gyerekek a gyümölcsöket mi fán terem címszóval tehát málnabokorról szemezték a málnát nem tálcáról nem a piaci asztalról került eléjük – sorolta Mészáros Tibor szervező.

Az íjászkodás után nyársalással és szabadtéri programokkal zárták a napot.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - Tahiti
10:03
Reklám
10:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság