Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felújítás a Mátra Erdészeti Szakközépiskolában

Felújítás a Mátra Erdészeti Szakközépiskolában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elkezdődtek a külső szigetelési munkálatok a Mátra Erdészeti Szakközépiskolában. A mintegy 320 millió forintos beruházás mindemellett kazán, radiátor, és csatornacserét is magában foglal, valamint a tetőszigetelést is megvalósítják. A munkálatok várhatóan jövő év januárban fejeződnek be.

Az esős idő ellenére sincs megállás, folyamatosan dolgoznak a szakemberek a Mátra Erdészeti Szakközépiskola felújításán. Szinte a teljes épületet felállványozták már, és elkezdődtek a szigetelési munkák.

– Egy 320 milliós beruházásról van szó. Most jelenleg a külső szigeteléssel indult a vállalkozó, illetve hát teljes mértékben a gépészeti felújításra is sor kerül. Tehát kazáncsere, radiátorcserék, tetőszigetelés, csatornacsere – tehát elég sok minden megvalósul – sorolta Karnis Pálné, igazgató.

A felújítás már 2015-ben elkezdődött, akkor ablakokat cseréltek az intézményben. Néhány azonban kimaradt, így most pótolják azokat. A hőszigetelésre pedig nagyon nagy szükség volt már, ezért üdvözlik, hogy a nyári szünet kezdetével ez is megvalósul hat– tette hozzá az igazgató.

– Nagyon nagy területről van szó, a kollégiumi épületünk, a lánykollégium a tetőtér-szigetelést mindenképp meg kell, hogy kapja, mert az ablakcsere ellenére nem jött az a várt meleg, amit szerettünk volna a gyerekeknél, illetve szakaszolni szeretnénk a fűtést mindenképpen, mert hétvégén nagyon sokszor kiadjuk az egyes helyiségeket, és hogy ne kelljen a teljes monstrumot fűteni – jegyezte meg az igazgató.

A munkálatokat várhatóan januárra fejezik majd be, és az intézményvezető reményei szerint a tanulókat ez semmiben sem fogja zavarni.


Tovább az archívumra