Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Online számlázó

Online számlázó

Július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki, akár számlázó programmal, akár számlatömbbel. A Nemzeti Adó és Vámhivatal segíti ennek a kötelezettségnek a teljesülését az ingyenesen használható számlázó programjával, az Online Számlázóval. Aki nem teljesíti időben a kötelezettségeit, számlánként akár 500 ezer forint bírsággal sújtható.

Az online számlarendszer legfontosabb tudnivalóiról tart előadást a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársa Gyöngyösön a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál.

A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatást segíti a Nemzeti Adó és Vámhivatal június utolsó hetétől elérhető ingyenesen használható számlázó programja, az Online Számlázó. A javarészt kis vállalkozások számára hasznos programot a NAV azért hozta létre, hogy megkönnyítse az új szabályok betartását – emelte ki Balázs-Pető Zsuzsanna.

– Július 1-ig okvetlenül ellenőriznie kell mindenkinek, hogy az általa használt programmal megfelelően teljesíteni tudja a számla-adatszolgáltatási kötelezettségét. Emellett a vállalkozásoknak indokolt felmérniük azt is, hogy az alkalmazott kézi számlázásról célszerű-e áttérniük a számlázó program használatára különös tekintettel arra, hogy 2018. július 1-től az adatszolgáltatási kötelezettség aláeső kézi számlák adatait manuálisan kell rögzíteni a NAV erre kialakított online felületén – magyarázta a NAV megyei igazgatóságának adóügyi igazgatóhelyettese.

Az online számlázó program jelenleg az adóhivatal online számlateszt rendszerében érhető el. Aki a NAV online számlázóját használja, biztos lehet a megfelelő adatszolgáltatásban- tette hozzá az adóügyi igazgatóhelyettes.

– A NAV sajátfejlesztésű számlázó programot tett elérhetővé azoknak, akik csak mostantól térnének át a számlázó-program használatára vagy a jelenleg használt programjuk nem fog megfelelni az új szabályozásnak – tette hozzá.

Értesüléseink szerint, sok vállalat még nem kötötte össze számlázó rendszerét a Nemzeti Adó és Vámhivatallal. Az adat-szolgáltatási kötelezettség nem teljesítése miatt a cégek számlánként 500 ezer forint bírsággal sújthatók.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála - Vidróczki Néptáncegyüttes
10:03
Reklám
10:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:13
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Pasterzen gleccser - természetfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság