Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A hóágyúkat már beüzemelték, azonban az elmúlt időszakban nem sok hó esett a kékestetői sípályán

A hóágyúkat már beüzemelték, azonban az elmúlt időszakban nem sok hó esett a kékestetői sípályán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A meteorológusok előrejelzései szerint azonban nemsokára megérkezik a kemény hideggel együtt a hó is, és megkezdődhet a síszezon hazánk legmagasabb pontján.

A várva várt havazás még nem érkezett meg, csapadék nem nagyon esett az elmúlt napokban Kékestetőn, de a hőmérséklet 0 fok alatt van az ország legmagasabb pontján. Éjszaka -8, -10, celsius fok volt, és ma délelőtt is fagypont alatti hőmérsékletet mértek, ezért már második napja folyamatosan hóágyúznak, hogy a síelők kedvére tegyenek.

A pontos időpontot még nem tudják megmondani, hogy mikor kezdődik meg ebben az évben a síszezon, viszont azt megtudtuk, hogy az igazi tél beköszöntével hogyan tudunk feljutni, a hegyre.

Vannak olyanok, akik az ország más pontjáról érkeztek és kíváncsiak voltak Kékesre.

Az idén tehát nemsokára nem csak a kirándulók, túrázók látogatják majd Kékestetőt, hanem a téli sportok szerelmesei is kikapcsolódhatnak az ország legmagasabb pontján. Az igazán nagy hóra a meteorológusok szerint nem is kell sokat várni.

Farkas Nagy Nóra


Az Aktuális napi hírei (2009-12-14 )

Tovább az archívumra