Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nemzetközi tábor Abasáron

Nemzetközi tábor Abasáron

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 100 gyerek táborozik egy héten keresztül Abasáron. A nemzetközi gyermektáborba idén 5 ország 6 településéről érkeztek a résztvevők. A szervezők játékos feladatokkal, kirándulásokkal és egy igazi záró fesztivállal is készülnek a gyerekeknek.

Az internetes fordítóprogramok adta lehetőségeket is kihasználva dolgoznak egész héten vegyes csoportokban a nemzetközi diáktábor magyar, cseh, szlovák, osztrák és erdélyi résztvevői. A gyerekeknek a mai feladat elkészítéséhez szükségük volt a kreativitásukra is.

A csehországi Jaroslavice-ből idén 14 gyerek érkezett Abasárra. A településről származó kisdiákok már 15 éve vesznek részt nemzetközi táborokban, Abasárra pedig már 3 éve visszajárnak.

– Nagyon élvezik a gyerekek ezeket a táborokat, minden alkalommal élményekkel telve térnek haza. Nagyon hasznos számukra az itt töltött idő. Mivel a feladatok megoldásához meg kell találniuk a közös nyelvet, tudják gyakorolni az angolt és a németet is – vélekedett Petr Zálešák, Jaroslavice polármestere.

A tábor már komoly múltra tekint vissza. Az évek során pedig folyamatosan növekszik a táborozó gyerekek és a résztvevő települések száma is. Az Európa Polgárok pályázatnak köszönhetően idén 5 ország közel 100 kisdiákja tölt egy hetet Abasáron.

– Ennek a tábornak pontosan az a célja, hogy a civilek sokkal jobban megismerjék egymást. Ennek a tábornak az is lesz most az apropója, hogy mivel van egy jubileum, a 15. év, mi most a 15 évvel ezelőtti táborozókat is meghívtuk. Pénteken fognak érkezni és már kis családos, nagy családos felnőttként fognak egymással találkozni és megmondom őszintén, hogy ők tartják a kapcsolatot azóta is – mondta el dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár polgármestere.

A gyerekek az Abasáron töltött hét folyamán játékos foglalkozásokon vesznek részt, ellátogatnak a Parlamentbe, a siroki várba és kirándulnak a Mátrában is. A program szombaton zárul az Európa Fesztivállal, ahol gyerekprogramok és ismert fellépők várják majd a gyerekek mellett az érdeklődőket.


Tovább az archívumra