Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Giant kerékpárgyár – újabb beruházás Gyöngyösön

Giant kerékpárgyár – újabb beruházás Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Magyarországot, ezen belül is Gyöngyöst választotta a világ legnagyobb kerékpárgyártója. A tajvani Giant Group a Gyöngyösi Ipari Parkban építi fel második Európai gyártó- és logisztikai egységét. A mintegy 15 milliárd forintból megvalósuló beruházás alapkövét ünnepélyes keretek között tették le.

A mintegy fél évszázados múltra visszatekintő tajvani vállalat ma a világ legnagyobb kerékpárgyártója. Második európai gyárát Gyöngyösön építi fel a cég, ami egyébként a vállalat tizedik gyára lesz. Az alapkőletételt 1 éves tárgyalás előzte meg, és a 15 milliárd forint értékű beruházás, három lépcsőben, 22 hektáron valósul meg. Az ünnepségen Bonnie Tu a vállalat elnöke elmondta, azért választották Magyarországot, mert Európa közepén van, és azért választották Gyöngyöst, mert jó az elhelyezkedése, közel van a repülőtérhez, ami egy logisztikai központ szempontjából nagyon fontos. Továbbá a magyar emberek magas technikai tudása is szempont volt.

Az első fázisa az építkezésnek a 12 hektáron elterülő összeszerelő üzem lesz, melynek már a tervezési fázisában vannak, két hónapon belül kezdődhet az építkezés, és a tervek szerint, 2019 utolsó negyedévében megindul a termelés – tudtuk meg Jeffrey Chin ügyvezetőtől.

A projekt 3 fázisra bomlik, az első fázis végére 300 ezer kerékpárt fogunk gyártani 1 év alatt, a második fázis végére 600 ezret, és aztán évente 1 millió kerékpárt fogunk itt gyártani.

A beruházással közel 600 új munkahelyet létesítenek Gyöngyösön. Elsősorban mérnököket, termelésben dolgozókat keresnek, akiket betanítanak, majd robotikával foglalkozó szakemberekre is nagy szükség lesz – tette hozzá az ügyvezető. A beruházás a polgármester szerint remélhetőleg helyben teremt jó munkalehetőséget a jelenleg ingázóknak.

A gyöngyösi üzemben elsősorban európai stílusú, valamint újgenerációs E-kerékpárok készülnek majd. A gyár alapkövét távol-keleti szokások, a tajvani kultúra és saját hagyományaiknak megfelelő ceremónia keretében tették le.


Tovább az archívumra