Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Komolyabb fennakadást nem, kisebb baleseteket azonban jócskán okozott térségünkben a hajnalban érkezett hó

Komolyabb fennakadást nem, kisebb baleseteket azonban jócskán okozott térségünkben a hajnalban érkezett hó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az utakat egész nap takarították, arra azonban senki ne számítson, hogy mindenhonnan el tudják túrni a havat.

Hajnali háromkor kezdett esni a hó térségünkben, és a délelőtti órákra már ilyen, 3-4 cm vastag hótakaró alakult ki az utakon. A közútkezelő munkatársai hajnal óta sózzák az utakat.

Sokszor azonban a szakemberek sem tudnak mit tenni, a Mátrában például az autók teljesen letaposták a havat, amit így már nem lehet eltakarítani.

A hó sok helyen okozott balesetet is, ez az autó a Baross Gábor úton csúszott az árokba, a gyöngyösi rendőrkapitányság illetékességi területén összesen hat ilyen baleset történt, Heves megyében a kora délutáni órákig 18. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A Városgondozási Zrt. december elseje óta van készültségben, ma reggel a hóügyeletet is elrendelték, azonban csak a jelentősebb utakat takarítják. Egyelőre sózással, de ha több hó érkezik, a tolólapokat is munkába állítják, ehhez azonban 15-20 centiméternyi hónak kell hullnia.

Nem csak az autósoknak, a gyalogosnak is van gondjuk a hóval, az ingatlantulajdonosoknak a járdákat magunknak kell takarítaniuk. Ehhez az ilyen, városszerte kihelyezett edényekből ingyenesen vehetnek útszóró sót.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-12-16 )

Tovább az archívumra