Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új tűzoltók

Új tűzoltók

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 120 tűzoltóhallgató tett esküt a múlt héten az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál tartott ünnepségen. Heves megyében a tiszthelyettesek öthónapos képzést követően, hétfőn kezdték meg hivatásos szolgálatukat. Öten az egri, hárman pedig a gyöngyösi, hivatásos tűzoltóság állományát erősítik majd.

Hárommal bővült a Gyöngyösi Tűzoltóság létszáma. Ez azért is fontos, mert pótolni kellett azokat, akik elmentek időközben, illetve az elmúlt évtizedekben nagy technikai fejlődésen ment át a szervezet – mondja Vilmányi Sándor.

– Új szerek jöttek, új felszerelések. Lényegesen több feladatot kaptunk az elmúlt 6 évben, ehhez a több feladat megoldásához több ember is kell, nagyobb lett a vonulási körzetünk, jelenleg 48 településen látunk el elsődleges feladatokat. A Hevesi térséget is, Heves város és környékét is ide csatolták Gyöngyöshöz, ezért a létszámbővítés indokolt volt – magyarázta a megbízott tűzoltóparancsnok.

Örülnek, hogy fiatalok jöttek a szervezethez, annak pedig különösen, hogy kettő közülük már rendelkezik rendészeti múlttal, mint például Maksa Lajos is.

– Tíz évig voltam hivatásos katona, majd családi okok miatt le kellett szerelnem. Körülbelül kettő évvel ezelőtt próbálkoztam már jelentkezni a tűzoltósághoz, nagyon nehéz volt bejutni. Majd tavaly augusztusban sikerült felvételt nyerni, februárban elindult a képzésünk és most múlt hét pénteken volt az avatásunk, és a mai napon kezdtem meg az első szolgálatomat – mondta a tű. őrmester.

A Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen egyébként toborzást is tartanak.

– Felvételt tartunk, toborzásokat is tartunk, tehát aki úgy érzi, ambíciót érez, hogy a tűzoltó szakmában képzeli el a jövőjét, szívesen látjuk. Jelentkezni itt a Gyöngyösi Tűzoltóságon, vagy a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen lehet – ismertette Vilmányi Sándor.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján is megtalálhatják az érdeklődők a fontos információkat.


Tovább az archívumra