Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Matematikai mulatságok

Matematikai mulatságok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kiemelkedő versenyeredményekkel lehetett bekerülni a Gondolkodás Öröme Alapítvány által szervezett Matematikai Mulatságok Táborába, aminek idén is a Mátra Erdészeti Szakgimnázium adott otthont. A gyerekek térítésmentesen vehetnek részt a programon, ahol a logikus gondolkodásra ösztönzik és tanítják őket.

Ördöglakatot készítettek, a rubik kockával és a 2009-ben kibocsátott digitális fizetőeszközzel, a bitcoinnal is megismerkedhettek idén azok a gyerekek, akik részt vehetnek Matematikai Mulatságok Táborában. A szakmailag elismert tanárok a felfedeztető matematika oktatás technikáját alkalmazzák a foglalkozásokon. Így a táborban szerzett tudást nem csak a matematika, hanem az élet más területein is alkalmazni tudják majd.

– Azt gondoljuk, hogy nem az a lényeges, hogy a matematika órán konkrétan megtanult dolgok hasznukra lesznek, mert általában az emberek nem használnak komoly matematikát az életben. De az, hogy kritikusan tudjanak gondolkodni, hogy kreatívan tudjanak gondolkodni, egy adott helyzetben eligazodjanak, lássák azt, hogy mik a nehézségek és elhiggyék, hogy meg tudják oldani a nehézségeket és nem csak az a megoldásmódja, hogy megkérdezem a másikat, vagy a tömeggel együtt haladva csinálok valami butaságot esetleg, hanem azt mondom, hogy ez a jó gondolat, ezt a képességüket fejleszti – mondta el Juhász Péter táborvezető.

A tehetséggondozó táborba a legnívósabb országos matematikaversenyeken kiemelkedően teljesítő fiatalok juthatnak el ingyenesen. A szervezők vallják, a legtehetségesebb gyerekeknek meg kell adni a lehetőséget, hogy fejlődjenek.


Tovább az archívumra