Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fesztiválhangulat

Fesztiválhangulat

Kedden hivatalosan is megnyitották az idén 18. alkalommal megrendezett Nemzetközi Folklór Fesztivált. A hagyományokhoz hűen a fesztivál táncosai a gálaműsor előtt Gyöngyös város utcáin vonultak végig, hogy ízelítőt adjanak produkciójukból. A gálán a nemzeti himnuszok elhangzása és a hivatalos megnyitó után pedig elkezdődtek a táncok.

Éppen az Indiai tánccsoport produkciójából láthatnak ízelítőt, ugyanis augusztus 7-én 3 órakor tértánccal szórakoztatták az utcán járó embereket a fesztiválra érkező táncosok. Az emberek élvezték az előadást vannak, akik már évek óta látogatói a programnak.

A gyöngy fesztivál mellett a Nemzetközi Gitárfesztivál is párhuzamosan megkezdte programsorozatát. Az esti órák felé haladva az sem csüggedhetett, aki lemaradt a tértáncokról, hiszen 6 órakor kezdetét vette a nyitó felvonulás, ahol a táncosok bemutatkoztak nemzeti öltözékükben és táncprodukciókkal kápráztatták el a nézőközönséget.

20 órakor kezdetét vette a nyitógála új helyszínén a gyöngyösi Fő tér szabadtéri színpadán, melynek célja a kulturális élet felpezsdítése és fesztiválhangulat megteremtése a város szívében. Ombódi András művészeti vezető színpadra invitálta a fellépőket, ezt követően Sándor Ferenc a fesztivál elnöke nyitotta meg a rendezvényt.

– Nekünk nagyon fontos az önök részvétele higgyék el azt, hogy Gyöngyös városnak szórakozást tudunk nyújtani és ezt szeretnénk ezen a héten is bemutatni nem csak itt, hanem egy másik színpadon is egy új váltással egy új formai egy új tartalmi változással reméljük, hogy örömükre fog szolgálni és ebben a hangulatban a XVIII. Gyöngy Nemzetközi Néptánc Fesztivált megnyitom – fogalmazott.

A Vidróczki Néptáncegyüttes magyar csárdással kezdte meg a műsort majd Ombódi András egy idézettel vezette fel a következő fellépőket.

– Azért is jó, ha magyar tánccal kezdjük el ezt a fesztivál műsort, mert nekem a kedvenc néprajztudósom Györfi István, aki a magyar néprajztudomány első igazi tudósa volt azokat a gondolatokat írta le, „azok a nemzetek tudják igazán értékelni a sajátjukat, akik megismerik a környezetüket is”. Azt hiszem ez a fesztivál nagyon jó alkalom és példa erre – vélekedett.

Ezt követően India, Szerbia, Egyesült Államok, Kirgizisztán, Spanyolország, Tahiti produkcióját élvezhették a résztvevők. Végül a Borostyán Néptáncegyüttes zárta a napot, de a programoknak korántsincs vége, egészen vasárnapig várják színes programokkal és tértáncokkal az érdeklődőket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
10:03
Reklám
10:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
10:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság