Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véget ért a fesztivál

Véget ért a fesztivál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Véget ért az idei 18. Nemzetközi Folklórfesztivál. A szervezők sikeresen zárták a rendezvényt, majd minden este teltházas volt a fesztivál fő programja az esti folklór műsor, valamint a felvonulásokat, tértáncokat és a kiegészítő programokat is nagy számban látogatták az érdeklődők. A külföldi csoportok is jól érezték magukat Gyöngyösön, rengeteg tapasztalattal és élménnyel tértek haza.

A fesztivál tánccsoportjai utoljára vonultak végig a város utcáin a szombati nap folyamán, hogy produkciójukkal szórakoztassák a járókelőket. A fellépők most is bevonták a közönséget táncaikba és együtt élvezték a közös műsort.

Ombódi András a fesztivál művészeti vezetője úgy véli, sikeresen zárták a programsorozatot. A társaság nagyon jól érezte magát együtt, jó kapcsolatok szövődtek és barátságok születtek a hét folyamán.

– Jól sikerült a fesztivál, minden programunk teljesült, minden időben történt, úgy láttam, hogy érdeklődés is volt a nézők részéről, majd minden este teltházas volt a fesztivál fő programja, 20 órától kezdődő műsor – foglalta össze

A záró felvonulást záró gála követte, mely során a csoportok utoljára léptek fel a fesztivál nagyszínpadán. A záró ceremóniát a Nemzetközi Gitárfesztivál társprogram résztvevőinek műsora nyitotta meg.

A Borostyán Néptáncegyüttes fellépésével folytatódott a műsor, majd az 5 világrész muzsikájával, hangulatával telt meg a Fő tér az esti órákban. Utolsóként a Vidróczki Néptáncegyüttes zárta a fellépők sorát. Hiesz György polgármester köszönetet mondott a fesztivál résztvevőinek és szervezőinek. Végül a finálé következett, ahol az összes fellépő egy csapatként búcsúzott a közönségtől.

A szervezők remélik, hogy a következő évben is ilyen népszerű lesz a fesztivál és szeretnének minél több országból fellépőket hívni városunkba.


Tovább az archívumra