Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A BKV szakszervezeti sztrájkja az egész országra hatással volt

A BKV szakszervezeti sztrájkja az egész országra hatással volt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Emberek tucatjai kényszerültek órákkal korábban elindulni munkahelyeikre, mert bizonytalan volt a pontos érkezés. Gyöngyösről nem indultak plusz buszjáratok a fővárosba, de ennek ellenére zavartalanul működött a távolsági járatos közlekedés.

A BKV szakszervezetek sztrájkja miatt a vidékiek, így a Gyöngyösiek is kénytelenek voltak hamarabb elindulni Budapestre munkahelyükre, vagy ügyeiket intézni. A kedd reggeli üzemkezdés óta nem, vagy csak ritkán jártak a fővárosi tömegközlekedési járművek, káoszt okozva ezzel szinte mindenhol. Úgy tudjuk, zavartalanul csak a metrók jártak, a körúti villamosra akár húsz percet is várhattak az utasok.

A többség előre gondolkozott, és egy órával korábban indult el a fővárosba, de voltak olyanok is, akik nem foglalkoztak a sztrájkkal.

Gyöngyösről nem indítottak plusz járatokat Budapestre, és a volán társaság tudomása szerint a helyi sofőrök nem vállaltak szolidaritási sztrájkot a pesti szakszervezetekkel.

Kiss Tibortól megtudtuk, hogy a Mátra Volán Zrt. és a BKV között nincs semmilyen megállapodás a bérletekkel kapcsolatban, így Budapesten belül a távolsági járatok sofőrei nem kötelesek elfogadni a BKV bérleteket.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-01-12 )

Tovább az archívumra