Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Január végéig kötelező minden építőipari kivitelező vállalkozónak regisztrálnia a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál, vagy a helyi kirendeltségeken

Január végéig kötelező minden építőipari kivitelező vállalkozónak regisztrálnia a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál, vagy a helyi kirendeltségeken

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön eddig alig egy páran tették meg ezt, pedig ha elmulasztják komoly büntetésre számíthatnak.

Építőipari kivitelezői tevékenységet 2010. január 31-e után csak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál regisztrált cégek végezhetnek. A jogszabályok változtatására főként az építőipari vállalkozások tömeges ellehetetlenülése miatt volt szükség.

Aki 2009. október 1-je után kezd ilyen tevékenységbe, az köteles 5 munkanapon belül bejelenteni azt. Itt a megyei Iparkamara gyöngyösi kirendeltségén is segítenek a regisztrációban. A határidő pedig két hét múlva lejár és a mulasztás komoly szankciót von maga után.

És ha a nyilvántartásban nem szereplő vállalkozót alkalmaznak, akkor is számítani lehet bírságra. Ezzel a várakozások szerint megszűnhetnek a lánctartozások, a sorozatos csődök, és a közbeszerzéseknél kialakult irreálisan alacsony vállalási árak is.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2010-01-14 )

Tovább az archívumra