Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Háromszáz milliós fejlesztési csomag

Háromszáz milliós fejlesztési csomag

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A kormány jóváhagyta az önkormányzat hitelkérelmét, így összesen 300 millió forintos fejlesztés valósulhat meg a városban jövőre. Az összegből egyebek mellett a mátrafüredi Üdülősor utca részleges felújítása, a harmadosztály városrész útépítése, a Vasutas utcai övárok megépítése, és a Dél-kálváriaparti lakótelep útépítése valósulhat meg.

300 millió forintos fejlesztési program valósulhat meg a városban – derült ki a szeptemberi testületi ülésen. A fejlesztési csomag elemeiről még márciusban, a hitelfelvételi kérelemmel együtt döntött a grémium.

– Azok a fejlesztési pénzek, amelyekre a frakciók tesznek javaslatot, egy 200 millió forint és egy 50 millió forint – az látszott, hogy nem elég a nagyobb fejlesztésekre. És a képviselők saját körzetükben szeretnek apróbb-nagyobb dolgokat megcsinálni, de az igazán nagy volumenű fejlesztésekre egyszerűen nincs, nem volt szabad forrás. Ezért azt mondtuk, hogy egy 300 milliós hitelt veszünk fel, ha a kormány engedélyezi és ez jött, erről kaptunk értesítést az elmúlt napokban – fogalmazott Hiesz György polgármester.

Hat olyan terület fejlesztése indulhat meg jövőre, amely az ott lakóknak nagyon fontos – szögezte le a városvezető.

– Üdülősor – Mátrafüred. Ugye ez egy csapadék-szennyvíz csatornaépítés, sok minden megtörtént, de az út helyreállítása nem. Nagyon rossz minőségű utca, ennek gyakorlatilag a több mint fele fel lesz újítva, a Béke utcától jobbra az Anna Hotel előtti utca részről beszélek. Harmadosztály. Útépítés. Itt is 4 utcában majd jövőre tervezés után elkezdjük a felújítást, csapadékvíz-elvezető árkok építését. Nagyon régi probléma a Vasutas utca, Sárhegy aljának a csapadékvíz-elvezetése. Ott egy övárkot kell építeni – sorolta a polgármester.

Mindemellett szeretnék megoldani a Délkeleti városrész csapadékvíz elvezetését, mely 3 ütemből áll, és jövőre kezdik el. Az idén félbe maradt Zsellér-köz építését is folytatják, a KEHOP-os program jóvoltából szennyvízcsatorna kiépítése kezdődik el és 30 millió forintos keretből teszik majd rendbe a területet.

A Dél- Kálvária parti lakótelep útépítése is megvalósulhat. Most egy részét építik meg, meghosszabbítják a Kócsag utcát és az újonnan épülő részeknél lesz kihajtási lehetőség – emelte ki Hiesz György.


Tovább az archívumra