Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Operagála

Operagála

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nagyszabású operagálát rendezett a sportcsarnokban Gyöngyös Város Barátainak Köre a Gyöngyök Mátra Művelődési központtal együtt. A zene világnapja alkalmából már harmadik alkalommal hozták Gyöngyösre a legelismertebb magyar művészeket, köztük a Kossuth-díjas Sümegi Esztert, vagy a Liszt Ferenc díjjal kitüntetett tenoristát, Fekete Attilát.

A legismertebb Strauss, Puccini, Verdi darabok és az operatörténet legnépszerűbb alkotásai kerültek színpadra a gyöngyösi sportcsarnokban teltház előtt megrendezett operagálán.

– Nem egy nagy közönséget ölel át az operabarátok köre, de Gyöngyösön az volt a cél a Magyar Művészeti Akadémia részéről, hogy vigyek le olyan helyekre is az operát, ahol nincs kőszínház és ilyen apropóból került Gyöngyösre is az operaelőadás, hogy szeretnénk megszólítani azokat az embereket, akik nem tehetik meg anyagilag, hogy az Operaházba járjanak előadásra – mondta Balázs Ernő, Gyöngyös Város Barátainak Köre elnöke.

Mascagni Parasztbecsület Santuzza és Verdi trubadúrjának Leonóra áriáját énekelte el Sümegi Eszter Kossuth-díjas opera-énekesnő, aki azt mondja, rendkívüli jelentősége van annak, hogy a rendezvénnyel a fővároson kívülre is eljuthat az opera.

– Vidéket ugyanúgy megilleti a komoly művészet, nem csak Budapestet. Úgy tudom, hogy jelen pillanatban csak Budapesten játszunk állandóan operát, sajnos a vidéki nagy színházak anyagi forrás hiányában leálltak, nagyon keveset játszanak operát sajnos és azt gondolom, hogy ez egy misszió – hangsúlyozta Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekesnő.

Első alkalommal adta elő Puccini Bohémélet darabjából Mimi áriáját Keszei Bori, így egy igazi újdonsággal is találkozhatott a gyöngyösi közönség.

– Ez nekem most egy debütálás ma este, nem utolsó sorban az is, számomra is egy újdonság, ki fog derülni, hogy egyáltalán mennyire tudok megnyílni e felé a szerep felé. Azért a mi pályánkon időről időre az ember mindig megpróbál új darabokat, új szerepeket felvenni a repertoárba és ezzel szélesíteni a művészetét. Nekem ez most ilyen szempontból különösen fontos ez az este, mert kiderül, hogy a közönségnek hogy tetszem Mimiként és nekem magamnak, hogy tetszem ebben az új szerepben – mondta.

A szervezők azt remélik, hogy a gyöngyösi gála egyre népszerűbb lesz és a város akár a vidék opera központjává is válhat a jövőben.


Tovább az archívumra