Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mától elindult a 2010-es országgyűlési választások kampányidőszaka, hiszen Sólyom László köztársasági elnök kihirdette a választás két fordulójának időpontját

Mától elindult a 2010-es országgyűlési választások kampányidőszaka, hiszen Sólyom László köztársasági elnök kihirdette a választás két fordulójának időpontját

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Térségünkben eddig három jelölt indulási szándéka ismert.

Április 11-én lesz az országgyűlési választások első fordulója, a második pedig április 25-én – jelentette be Sólyom László köztársasági elnök ma. Ezzel a bejelentéssel hivatalosan is kezdetét vette a kampány.

Az alkotmány szerint a választást az előző Országgyűlés megválasztását követő negyedik év áprilisában vagy májusában kell megtartani, az időpontot legkésőbb a választás előtt hetvenkét nappal kell bejelenteni.

Az ajánlószelvényeket a február 8-ával kezdődő héten dobja be a postás a választópolgároknak. A pártoknak az összegyűjtött szelvényeket március 19-ig kell leadniuk – ez a nap a jelöltajánlás utolsó napja is.

A szavazásra jogosultak névsora február 10-tól 17-ig kerül közszemlére a helyi választási irodában. Aki nem találja meg a nevét a névsorban, február 17-éig élhet kifogással. Az új kormány várhatóan június elején alakulhat meg.

Először – még nyáron – Magda Sándor, a szocialista jelölt, a jelenlegi képviselő tette világossá indulási szándékát a 3-as körzetben. Novemberre Vona Gábor, a Jobbik elnöke jelezte, hogy megméretteti magát Gyöngyösön és környékén, majd Balázs József jelenlegi nagyrédei polgármester, a Fidesz megyei elnöke is ringbe szállt. Egyelőre több jelöltről nem tudni a térségben.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-01-22 )

Tovább az archívumra