Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyakori csőtörések

Gyakori csőtörések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csőtörés volt ma délelőtt a Szövetkezet úton, ezért a Lokodi és Ifjúság úton élőknél néhány óráig szünetelt a vítszolgáltatás. A Vízmű munkatársai nem sokkal dél után elhárították a hibát. A városban egyre több a csőtörés, a szakemberek szerint ennek az az oka, hogy nagy a szárazság, és a talajmozgás során ezek a régen lefektetett, nem túl jó állapotú vezetékek széttörnek.

Megnyitották a tűzcsapot a Vízmű munkatársai, hogy ellenőrizzék, rendesen megindult-e a víz a ma reggeli csőtörés után. Itt pedig már temetik be a kiásott gödröt. Egyre gyakoribb városszerte ez a probléma, a szakemberek szerint főként azért van sok csőtörés, mert nagy a szárazság.

– Az elmúlt hetekben, azt kell, hogy mondjam, hogy jelentős számú csőtörésekkel kellett szembenéznünk, ezek között voltak nagy átmérőjű vezetékek is, amik komoly üzemzavart is okoztak egy-egy esetben. A csőtörések okai azok talán a szárazságra vezethetőek vissza. A szárazság miatt a talajmozgás során ezek a régen lefektetett, általában nem túl jó állapotú vezetékek, ezek bizony széttörnek és okozzák ezeket a meghibásodásokat – mondta el Kovács László, a Heves Megyei Vízmű Zrt. üzemvezető-főmérnöke.

A Lokodi és Ifjúság úton élőket érintette elsősorban a mai probléma, és voltak olyanok, akik már este is érzékelték, hogy gyengébb a nyomás.

A helyreállítás idejére egy lajtos kocsit is hoztak a dolgozók, hogy ne kelljen nélkülözni a vizet arra a pár órára sem.


Tovább az archívumra