Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Két teljes ciklus értékelésébe fogott bele Hiesz György polgármester kedd este a Mátra Művelődési Központban

Két teljes ciklus értékelésébe fogott bele Hiesz György polgármester kedd este a Mátra Művelődési Központban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az így kibővített hagyományos évértékelőben elhangzott: a szoros költségvetés ellenére 3 milliárd forintnyi uniós fejlesztési forrás érkezhet a városba.

Hat kiemelt uniós pályázatból hármat már megnyert magának a gyöngyösi önkormányzat – mondta el Hiesz György polgármester szokásos éves összegzésén, melyen most nyolc év eredményeiből vont mérleget.

A Belváros fejlesztése, a szociális városrehabilitáció, egy nagy turisztikai pályázat és az északi városrész csatornázása még elbírálás előtt áll – tudatta Hiesz György, aki szerint az elmúlt időkben jól prosperált az Ipari Park, fontos volt az Út a Munkához program beindítása, és elkészült a Mátra Múzeum, mint az ország egyik legjelentősebb kulturális fejlesztése.

Az elmúlt nyolc év egyik legfájóbb pontjának az Apollo Tyres gumigyár távozása mellett a polgármester a Nyugati elkerülő út befejezetlenségét tartja, mellyel kapcsolatban újabb egyeztetést tartottak a kormánynál decemberben. Van ígéret a finanszírozásra – jelezte a városvezető.

A polgármester hozzátette: az idei, 2010-es költségvetés a tavalyihoz hasonlóan szigorú kell legyen, de hangsúlyozta: a feszes büdzsébe a közeljövőben majdnem hárommilliárd forint értékű uniós fejlesztési forrás érkezhet.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-01-27 )

Tovább az archívumra