Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Dobó-Kocka Egészséges Óvodásokért Alapítvány idén immár 11. alkalommal rendezett hangszerbemutatót a Dobó úti óvodában

A Dobó-Kocka Egészséges Óvodásokért Alapítvány idén immár 11. alkalommal rendezett hangszerbemutatót a Dobó úti óvodában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Pátzay János Zeneiskola ifjú tanítványai vidám gyermekdalokon keresztül ismertették meg az óvodásokkal a hangszereket.

A fafúvós, a rézfúvós és a vonós hangszercsalád több tagját is megszólaltatták a Dobó úti óvodában a Pátzay János Zeneiskola növendékei.

A zenés bemutató keretein belül a kíváncsi gyerekek akár egész közelről is megismerkedhettek a hangszerekkel. Az évek folyamán a programnak köszönhetően a két intézmény között szoros kapcsolat alakult ki. Az óvoda vezetője elmondta, nemcsak bemutatókat szerveznek a gyerekeknek, hanem lehetőséget is biztosítanak annak tanulására.

A zeneiskola tanárainak fontos, hogy az óvoda segítségével évről évre a legkisebbeknek is megmutathassák a zenélés szépségeit. A zeneiskola igazgatója szerint csak úgy lehet felkelteni a legkisebbek érdeklődését, ha hozzájuk közel álló dalokat szólaltatnak meg.

A zenés bemutatót a gyerekek legnagyobb örömére a zeneiskola tanárai és az óvoda dolgozói közös énekléssel zárták.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2010-01-27 )

Tovább az archívumra