Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Illegális szeméthegyek

Illegális szeméthegyek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Folyamatos az illegális hulladéklerakás az észak-nyugati városrészben, ezért Kévés Tamás kezdeményezésére jobb minőségű térfigyelő kamerákat helyeznek el a területen. Az alpolgármester levelet írt Pintér Sándornak is, amelyben arra kéri a belügyminisztert, tegye lehetővé egy rendőrőrs felállítását a Duránda területén.

Szinte folyamatosan hordják a közterületre illegálisan a szemetet a Durandában, amit ezért rendszeresen kell takarítani az önkormányzatnak. Az évek óta meglévő probléma miatt korábban már helyeztek el térfigyelő kamerákat is a városrészben, amelyeket korszerű, nagyobb felbontású eszközökre cserélnek- mondta el Kévés Tamás alpolgármester.

– Ebben az évben is például négy millió forintért csak kamerákat cseréltünk, ebben a ciklusban már legalább tíz millió forintnyi fejlesztés történ kamera-ügyben. Ez hoz eredményt egyébként, el kell, hogy mondjam, viszont nem eleget. Látható, hogy most is konténerszámra vitték el a szemetetb – magyarázta Kévés Tamás alpolgármester.

A helyzet megoldása érdekében Kévés Tamás megkereste Pintér Sándor belügyminisztert is, amelyben kezdeményezi egy rendőrőrs felállítását a városrészben.

– Megoldás volna a durándai rendőrőrs, amit egyébként zárójelben mondom el, évek óta folyamatosan kérek a rendőrkapitányságtól, csak hát az az indok, hogy itt a statisztikai adatok alapján semmilyen nagyobb bűncselekmény elkövetése, illetve nagyobb bűnelkövetés nem történik, mint a város másik részén. Szerintem igen, az itt élők szerint igen, úgyhogy erre kértem belügyminiszter urat, hogy tegye lehetővé ennek a rendőrősnek a felállítását – sorolta.

Televíziónk is beszámolt róla, hogy legutóbb múlt pénteken érték tetten a közterület felügyelet munkatársai az egyik elkövetőt, amint hulladékot helyez el a területen.

– A térfigyelő kamerarendszerünk működik és a szolgálatban lévő térfigyelő embereink többször észlelték már, hogy a Durandában, az északi városrészben a hajnal folyamán talicskával tolnak ki szemetet, trágyát, nem tudták megállapítani és erre megszerveztünk egy akciót – mondta el Török János rendészetvezető.

Ez az akció ugyan sikerrel járt, azonban a szemétkupacokat így is el kell takarítani. Gyöngyös Város Önkormányzata egy projekt keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve tisztította meg a területet.

– Jelen pillanatban ez a terület került kijelölésre az észak-nyugati városrészen belül. Önkéntes akció keretében valósul meg ez a szemétszedés. Idén még két alkalommal tervezünk ehhez hasonló önkéntes akciót. A projekt teljes időszaka alatt, ami 2021-ben zárul, mindösszesen tíz ilyen alkalmat tervezünk megvalósítani – tudatta Hamza Éva Kata, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. projektmendzsere.

Az illegális hulladék eltakarítása éves szinten több millió forintba kerül a városnak.


Tovább az archívumra