Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vállalkozói fórumon vett részt Gyöngyössolymoson ma Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke, egyben miniszterelnökjelöltje

Vállalkozói fórumon vett részt Gyöngyössolymoson ma Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke, egyben miniszterelnökjelöltje

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Vona Gábor 2010-ben a 3. számú választókerület jobbikos egyéni jelöltjeként is megméretteti magát.

A fórumon a Jobbik gazdasági programjának főbb tételeit összegezve elhangzott: újra kell tárgyalni a magyar államadósságot, fel kell számolni a korrupciót, és ki kell szűrni a szociális rendszer potyautasait. A multicégektől elvárható a fokozottabb közteherviselés, az államnak pedig bizonyos stratégiai ágazatokat támogatnia kell, mert a Jobbik szerint csak az állam védheti meg a magyar vállalkozásokat a globalizáció káros hatásaitól. Vona Gábor elmondta: új piacokat kell keresni a magyar exportnak, például Iránt vagy Kínát.

A pártelnök, miniszterelnökjelölt és térségi jelölt úgy véli: az általuk eddig ismert országos problémák, a rossz közbiztonság, vagy a magyar vállalkozók nehézségei a Mátraalján is visszaköszönnek, ezért ide nem készül külön programmal.

Vona Gábor hozzátette: ahogy miniszterelnökjelöltként is kormányalakításra készül, úgy esélyesnek tartja magát az itteni térségi képviselői szék elnyerésére is.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-01-28 )

Tovább az archívumra