Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ugyanúgy fontosnak tartja a kórház fejlesztését a gyöngyösi grémium bal-és jobboldala is

Ugyanúgy fontosnak tartja a kórház fejlesztését a gyöngyösi grémium bal-és jobboldala is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Legalábbis támogatták a Bugát Pál Kórház működtetőjét egy nagyszabású kórház-korszerűsítési tendernél. A másfélmilliárdos projekt sikeres pályázat esetén még az idén elkezdődhetne.

A képviselőtestület mindkét frakciója támogatja a kórházat üzemeltető céget, a Medical Investments Zrt-t abbéli szándékában, hogy egy TIOP-os fejlesztési pályázaton elinduljon. Dr. Freili Géza igazgató a projektet részletezve elmondta: másfélmilliárdos fejlesztésben gondolkodnak, melyből mintegy 900 millió forintot fordítanának épületfejlesztésre. További 2-300 millió forintot tenne ki a műszerfejlesztés. Az elnyerhető 1,2 milliárdos támogatáshoz a 120 millió forintos önerőt kell biztosítani, ezt a cég vállalja is.

A pályázatot februárban adják be, siker esetén még az idén elindulhatna egy nagyszabású építkezés. A cél az, hogy egy épületbe koncentrálják a kórház szakmai működését, például a.szakrendelést az új tervek szerint két emeleten is el tudnák helyezni. Az átalakítás alatt zavartalanul üzemelne az ellátás.

Elhangzott: bár a kórház műszerezettsége és működése korszerűnek és színvonalasnak mondható, például a 17 éves központi sterilizálót is lehetne gazdaságosabban üzemeltetni az átalakítás után. Kiterjedtebbé válna az egynapos sebészet, és lenne informatikai fejlesztés is.

Arról, hogy ez a fejlesztés jár-e elbocsátással vagy munkaerőfelvétellel, az igazgató azt mondta: személyi átszervezésekről még korai lenne beszélni. Az is kiderült, hogy a közeljövőben egy rehabilitációs pályázaton is elindulna a kórházműködtető.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-01-28 )

Tovább az archívumra