Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Projektzáró

Projektzáró

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy újabb korszak zárult le a Hatáspont Tanoda Együttható Egyesület életében, ezt pedig ünnepélyes keretek között ünnepelték meg nemrégiben. A mintegy 30 gyermek felzárkóztatásával foglalkozó közösség Európai Uniós támogatása október végén megszűnik, de saját finanszírozásból továbbra is fent maradnak, mindemellett bíznak abban, hogy jövőre állami támogatáshoz juthatnak. Az országban több mint 100 tanoda működik.

„Ahány ember él a Földön, annyi színárnyalata van a boldogságnak is” – többek között ez a gondolat is megtalálható a Hatáspont Tanoda falán. Az összetartó közösség, jó néhány éve működik már, és a pedagógusok azon dolgoznak, hogy felzárkóztassák a nehezen tanuló gyerekeket. Most egy időszakot le kell zárniuk, ám Szentpétery Elemér tanodavezető szerint van remény.

– A Hatáspont Tanoda eddig az Európai Unió finanszírozásával működött, az Európai Szociális Alap finanszírozásával, és ez a finanszírozás ér október 31-én véget. Ez egy gyakorlatilag két éves időszak volt, nagyon sok minden történt, hát egyrészt ugye 30 hátrányos helyzetű gyerek és családjaik fejlesztését végeztük – sorolta.

Az iskolai lemorzsolódás megelőzése érdekében a pedagógusok egyéni és csoportos fejlesztésekkel igyekeznek segíteni a gyerekeknek. Lakatos Ruben sokat köszönhet a tanodának, hiszen matematikából és magyar irodalomból is sokat fejlődött.

– Itt nagyon sokat tanulhatok, főleg az iskolával kapcsolatban, így legalább jobban megértem az iskolai tantárgyakat és új barátokat is szerezhetek – fogalmazott.

Az ünnepélyes projektzáró rendezvény vendége volt 3 olyan ember is, akik nagy dolgokat vittek véghez életük során, és arra hívták fel a figyelmet, hogy akármilyen nehézségekkel is indul az élet, igenis lehet sikereket elérni.

– Ha magamból indulok ki, én azt mondanám, hogy kell egy álom, egy cél még fiatalként, gyerekként, hogy mi az, ami tetszik, mi az, amit szeretnénk elérni. Tehát álmok nélkül, én úgy gondolom, hogy nincs jövő – mondta Dr. Lakatos Rozália, az önkormányzat nemzetiségi és személyügyi referense.

Az Európai Uniós támogatás ugyan megszűnik, de saját finanszírozásból tovább működhet a közösség – mondta az elnök, aki hozzátette: jövő januártól 6 külföldi önkéntes is érkezik hozzájuk, emellett pedig bíznak az állami támogatásban is.


Tovább az archívumra