Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az Index internetes hírportál értesülései szerint jelentős belharcok után alakult újra nemrég a gyöngyösi Jobbik-alapszervezet

Az Index internetes hírportál értesülései szerint jelentős belharcok után alakult újra nemrég a gyöngyösi Jobbik-alapszervezet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mint ismeretes, a pártelnök, Vona Gábor épp városunkban indul el országgyűlési képviselőjelöltként.

Laczik Attilát az utóbbi két évben az Aktuális nézői is a Jobbik gyöngyösi vezetőjeként ismerhettek meg. Ott volt az emlékezetes Apollo-gumigyár elleni tüntetésen, majd blokádot szervezett a kormányváltásért idén tavasszal több településen és Gyöngyösön is.

Ma már nem ő az elnök, a gyöngyösi Jobbik újjáalakult, Laczikék nélkül – írja az index internetes portál. Az alapszervezetet a jelölési folyamat során a pártközpont feloszlatta, és helyette újat hozott létre.

Ugyancsak az index szerint a gyöngyösi alapszervezetben sokan megdöbbentek, hogy a körzet kampányfőnöke Faragó Tamás lett, aki Gyöngyösön kaszinót üzemeltet. A szerencsejáték ugyanis ellentétes a párt által képviselt állásponttal.

Laczik Attila a portálnak azt mondta: a hatvani jelölt, dr. Nyujtó Zsolt indítása szintén etikátlan, mert Nyujtónak közös cége van a gyöngyösi kórházat működtető Medical Investmentsszel – ez Nyujtó jobbikos önéletrajzában is ott van az interneten. Laczik szerint Nyujtó így hiteltelenné teszi a Jobbik egészségügyi privatizáció-ellenes programpontjait.

A többek között a fentiek miatt a párt etikai bizottságához fordult Laczikot egy fegyelmi eljárással kizárták, majd vele együtt nyolc tag is távozott. Szabó Gábor pártigazgató szerint elégedetlenek voltak Laczik munkájával, ezért kellett leváltani.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra