Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az APEH állásfoglalása szerint a közétkeztetés is fizethető melegétkezési utalvánnyal

Az APEH állásfoglalása szerint a közétkeztetés is fizethető melegétkezési utalvánnyal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Országos probléma, hogy azoknál az intézményeknél, ahol az önkormányzat a fenntartó, nem lehet melegétkezési utalvánnyal fizetni.

Gyöngyösön az általános iskolások és a gimnazisták ebédjét itt készítik el és innen szállítják ki városszerte. A szülők azonban nem a cégnek fizetnek, az önkormányzathoz tartozik a finanszírozás, így a Kft. sem a norma, sem a szociális rászorultság mértékének meghatározásában, illetve a melegétkezési utalvány beváltásában sem kompetens.

Gyöngyösi önkormányzat intézményeiben sehol sem tudnak a közétkeztetésért utalvánnyal fizetni. A hivatal illetékesei híradónknak elmondták, tárgyalnak ez ügyben, de semmi konkrétumot nem tudtak még mondani, keresik a megoldást.

Az utalványt elfogadó helyeknél minden esetben vonnak le további költségeket – mondja Kósa László, ügyvezető, így a cégénél is, ami nemcsak a gyermekétkeztetéssel foglalkozik.

A melegétel utalvány a dolgozóknak természetben nyújtható étkezési hozzájárulás, amelynek havi adómentes értéke 18 000 Ft. Ez sok szülőnek jelenthet segítséget, hisz a menzát ebből fizetnék ki.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2010-02-11 )

Tovább az archívumra