Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Évente több millió forintjába kerül az önkormányzatnak az illegális hulladéklerakók felszámolása

Évente több millió forintjába kerül az önkormányzatnak az illegális hulladéklerakók felszámolása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A költésegeket csak növeli, hogy sokszor olyan helyekről is elviszik a szemetet, ahol az nem a város feladata lenne – például az utak mellől.

Ezeket a képeket egyik nézőnk jutatta el televíziónknak. A férfi csak kamerán kívül mondta el, hogy a felvételeket a nyugati elkerülő út mellett készítette, ahol gyakran találkozik illegális szemetelőkkel. A képeken látható helyszíneket Kása János köztisztasági főelőadóval kerestük fel, és több helyen rá is bukkantunk a szemétkupacokra. Kása János azt is elmondta, a jelenség nem ismeretlen az önkormányzat előtt.

Az illegális szemetelők ellen nehéz eljárást indítani. Ez ugyanis csak abban az esetben lehetséges, ha tetten érik őket. Utólag csak a hulladék elszállításáról lehet intézkedni, azt azonban gyakran nem könnyű eldönteni, hogy ez kinek a kötelessége, így az önkormányzat kénytelen elszállítani a hulladékot.

Erre azonban kevés az emberük, így a közcélú munkások segítenek az út menti árkok tisztán tartásában.

Mindennek jelentős költségei vannak. Az önkormányzat minden évben több millió forintot költött az illegális hulladékhalmok felszámolására.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-02-11 )

Tovább az archívumra